anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Omyłkowy zakup. Jak uzyskać od allegro info o odstąpieniu od umowy.

mamut_mh
#7 Wielbiciel#

Przez pomyłkę przy okazji innych zakupów kupiłem przedmiot, którego nie chcę. Anulowałem płatność. sprzedający chce aby mu przekazać wiadomość od allegro o odstąpieniu od umowy. jak taka wiadomość uzyskać? Pozdrawiam. 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

xyz96
#21 Demiurg#

Wejdź w Kupione, przy właściwym przedmiocie kliknij Szczegóły, potem "Zwróć całość lub część zakupu", następnie zaznacz "Bez podania przyczyny" i zatwierdź.

oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

@xyz96  Ja bym tu dodał tylko jedno - "w przypadku sprzedaży konsumenckiej". 

mamut_mh
#7 Wielbiciel#

Witam, nie widze takiej opcji u mnie "Zwróć całość lub część zakupów". Jest info że płatnośc anulowana w pr górnym rogu i nizej na środku "Ponów płatność"

Przy zwrocie towaru jet napisane "Zamowienie nie zostalo opłacone"

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@mamut_mh W takim razie nie odstąpisz od umowy przez Allegro. Wyślij sprzedającemu mailem oświadczenie o rezygnacji z tego przedmiotu. Nie ma obowiązku wysyłania takiego odstąpienia przez Allegro.

oznacz moderatorów

mamut_mh
#7 Wielbiciel#

Przed chwila dzwonilem do sprzedajacego. Piwiedzieli ze takiego maila automatycznie po nie oplaceniu powinienem dostac od allegro czy płacę czy rezygnuję. Wiec poczekam ale mysle że juz dawno powinien dotrzeć do mnie. Pozdrawiam i dzieki. 

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

przez moment pomyślałem, by ci pomóc w tym, ale zapomniałem, że teraz na wszystkie tematy odpisuje @xyz96, więc bez sensu jest się zagłębiać w problemy innych, skoro on to zrobi za nas..
i to w sposób, jakby mu za to płacili, no ale cóż.. 🙂 robotem na forum stać się wyjątkowo łatwo..

oznacz moderatorów

Client:79179573
#16 Inspirator#

@konto zamknięte 

Ty też trafiłeś na tablicę liderów "W punkt!". Na razie jesteś piąty, ale szybko pniesz się w górę. Opłaca się?

Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

niee, ja jestem #12 🙂 piąty jest @TomBanknoter 🙂

oznacz moderatorów