Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Co w przypadku gdy nie otrzymałem przesyłka zgodnie z deklaracja na drugi dzień. Zakup w czwartek, planowana dostawą w piątek. W niedzielę w dalszym ciągu nie mogę odebrać paczki. A paczka dotyczy tunera z aktywowana karta której czas leci od momentu wysyłki. Ważny tylko 30 dni.
Pytaj sprzedającego, jeżeli tak było w ofercie to masz prawo do reklamacji albo odstąpienia od umowy zakupu.
Tak było. Natomiast jest też zapis że karta aktywowana, w związku z tym brak możliwości odstąpienia od umowy. Ale dlaczego ja mam tracic kilka dni. Na to się nie zgadzam.
@marting85 podaj proszę numer tego zamówienia, ponieważ na koncie z którego piszesz nie widzę pasującego przedmiotu.
Tak. To jest z innego konta.
Numer zamówienia: 9f9de040-b8c7-11ed-b9ec-f9da7fdc63a2
@marting85 przykro mi, jednak w ofercie jest informacja, że przesyłka do wybranej metody dostawy może zająć 2 dni robocze, więc przesyłka powinna trafić do Ciebie jutro. Została nadana 2 marca 2023, tutaj link do śledzenia.
Co zatem oznaczają 2 dni robocze.? Jeżeli zakup dokonany jest w czwartek o godzinie 8:00? Czy nie jest to czwartek i piątek? Jeśli nie to rozumiem że paczka ma być jutro w Paczkomacie maksymalnie o godzinie 8:00?
@marting85 godzina dostawy zależy od pracy przewoźnika w tym dniu, nie jestem w stanie określić do której godziny zostanie ona umieszczona w Paczkomacie odbiorczym.
@marting85 co nagle to po diable. trzeba bylo kupic w niedziele i... dzien roboczy zwykle jest liczony po dniu zakupu.
No dla mnie informacja "kup do 11, dostawa jutro" oznacza że jutro tj. Piątek, max sobota mogę odebrac paczkę, a nie poniedziałek, po to kupione w czwartek z samego rana żeby w weekend moc już oglądać... 🙂
Jeżeli nie są spełnione warunki oferty to masz prawo żądać rekompensaty, albo zrezygnować z zakupu.
@marting85 sobota to nie jest dzień roboczy 😉
I niestety...do takich zapisów (odnosnie dostawy) trzeba podchodzic z dużąąąąąą rezerwą.
I...moja mała rada. Nie kupuję tego typu towaru jak nie mam mozliwosci aktywacji we wlasnym zakresie.
@marting85 w zakładce dostawa masz sprecyzowany czas wysyłki i czas dostawy.
@marting85 my w firmie mamy ustawione paczkomaty na 11 a kuriera na 13 z wysyłką tego samego dnia. Allegro wyświetla dla kupujących tylko kup do 13 dostawa jutro. Tylko, że ludzie nie wiedzą, że muszą wybrać kuriera żeby tak było.
Hej. To powiedz mi co wg Ciebie oznacza w ciągu 2 dni roboczych. Bo dla mnie jeżeli zakup zrobiony w czwartek o 8 :00 to w poniedziałek max 8:00 powinienem moc odebrać paczkę. Bo w innym przypadku wg mnie nie są spełnione warunki oferty. Z góry dzięki i pozdrawiam.