Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Chciałbym się dowiedzieć dla czego na aukcji przedmiotu są do wyboru dwa rodzaje (sposoby) dostawy a pod czas finalizowania zakupu jest tylko jedna.
@dziroba Trochę więcej szczegółów?
Chciałem zakupić płyty izolacyjne i na aukcji w opcjach dostawy widnieją dwie możliwości dostawy Allegro Kurier DPD za 25 zł i Przesyłka kurierska za 50 zł. Gdy już chciałem sfinalizować zakup na dostawa i płatność okazało się że jest tylko Przesyłka kurierska za 50 zł. Z tąd moje pytanie, dlaczego tak jest.
Może to takze zalezec od ilości zakupionych plyt
Być może ale żadnej informacji na ten temat nie ma. A skoro tak jest to powinna raczej być.
To nie kupuj albo zadzwoń do sprzedawcy i się dowiedź szczegółów
Dziękuję za takie rady. Jak nie potrafisz odpowiedzieć to nie pisz. Dla informacji. Dzwoniłem, ale sprzedający nie potrafił mi na to odpowiedzieć.
@dziroba Jeśli dodajesz do koszyka różne przedmioty, w podsumowaniu system pokaże Ci wyłącznie te formy dostawy, które są wspólne dla wszystkich ofert wchodzących w skład zakupu. Być może to właśnie taka sytuacja.
Jeśli masz wątpliwości, podaj tutaj numery ofert, którymi jesteś zainteresowany. Sprawdzę to.
Dziękuję za informację. Wielce prawdopodobne że właśnie tak jest. Szkoda że nie ma informacji na ten temat aby się zapoznać z sytuacją przed zakupem. Np dopuszczalna ilość przy opcji dostawy. Na pewno było by to bardziej przejrzyste. Różnica w cenie dostawy jest zbyt duża żeby tego nie zauważyć. Gdybym wiedział o tym wcześniej może zrezygnował bym z jakiegoś przedmiotu, a tak czuje się nie zbyt komfortowo. Może warto to zmienić.
Ale to przecież oczywiste że wysyłka kilku przedmiotów może być inna niż jednego chociażby na wagę czy gabaryt, rozwijając koszty dostawy jest tam taka opcja czy wysylka dotyczy 1 sztuki czy kilku w jednej paczce.
Przykro mi, ale nie zgadzam się z takim ogólnym twierdzeniem. Na koszt ma wpływ gabaryt i ciężar i dopiero po przekroczeniu pewnych limitów można zakładać większy koszt. Jeśli limit nie został przekroczony to nie zrozumiałym jest podnoszenie kosztów dostawy. Nie są to moje pierwsze zakupy tak ze wiem o czym mówię. Po za tym transparentność jeszcze nikomu nie zaszkodziła i warto wziąć to pod uwagę.
No to ilość nie ma wpływu na ciężar ????
Paczki Inpostu wg. regulaminu mogą mieć wagę do 25 kg ( w normalnych cenach) a DPD do 30 kg
W celu sprawdzenia który produkt nie nadaję się do Inpostu, wystarczy kliknąć szczegóły dostawy i odszukać
"Kupujesz więcej niż jedną sztukę? Sprawdź koszt dostawy dla wielu sztuk"
Podejrzewam że znajdzie się tam odpowiedź na pytanie, któryś z wybranych produktów nie jest możliwy do wysyłki Inpostem stąd problem.
Dziękuję wszystkim za pomoc. Problem został już rozwiązany. Choć nadal uważam że pewne informacje powinny być widoczne tak jak to było kiedyś, a nie zaszyte gdzieś głębiej. Prawdopodobnie ta cała dyskusja nie była by wtedy potrzebna.
@dziroba dziękujemy za sugestię.