Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia, czy opinia nie została wystawiona przez Sprzedawcę lub jego pracownika?
Teoretycznie, pracownik na zlecenie Sprzedawcy, czyli swojego szefa, mógłby zakupić produkt, po 7miu dniach wystawić opinię, a następnie zwrócić produkt i odzyskać pieniądze. Bezkosztowo, a opinia jest.
Kiedyś było widać nick kupującego, wystawiającego opinię. Można było nawet napisać i zapytać takiego kupującego o jego doświadczenia z produktem. Teraz jest to niemożliwe, co może prowadzić do opisanego powyżej przypadku.
Kupiłem frytkownicę od dystrybutora na podstawie opinii - 13 głosów pięciogwiazdkowych i tylko 3 opinie opisowe.
Frytkownica przyjechała i... na razie mam mieszane odczucia. Stąd moje wątpliwości.
Czy może ktoś miał podobne dylematy?
Może @Allegro coś jest w stanie w tej materii podpowiedzieć? @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Opinie o produkcie to loteria, wiesz jak działają, są one dodawane do wszystkich sprzedających ten produkt.
To najmniejszy problem. Problemem jest to, że opinie dotyczą katalogu, a nie danego produktu danego sprzedawcy. Katalogi są odpinane, przepinane, łączone. Do jednego worka wlatują opinię nie tylko od oryginalnego produktu ale też od zamienników, podróbek, używanych, pozwrotowych, chińczyków sprzedających cos produkowane tylko przez małą lokalną Polską firmę... itp. Czasem jeszcze jak wejdziesz i zobaczysz przy opiniach nick tego sprzedawcy od którego chcesz kupić to można zerknąć, ale bywa ze żadna go nie dotyczy. Znajdziesz tu wiele postów wkurzonych sprzedawców gdzie do ich produktu z ciężko wypracowanymi opiniami podpina się ktoś z tańszym badziewiem i psuje opinie. Portal ma to gdzieś. Dla mnie nadal ważniejsze są opinie o sprzedawcach. A najważniejsze to te z opisowymi kłopotami, reakcja sprzedawcy na problemy to główny wyznacznik udanych zakupów.
Mieszane odczucia? No bez przesady, ale czego można oczekiwać od kawałka plastiku z grzałka i to zapewne w cenie do 300 zł.
W reklamie było że frytki są smaczne a nie za bardzo mu podeszły :)Zrobił mi dzień
@keiten Napisz w sugestiach, żeby Allegro oprócz działu bezpieczeństwa stworzyło jeszcze dział dochodzeniowo śledczy🤣
@keiten Nawet perfekcyjne urządzenie z milionem pozytywnych opinii może mieć wadliwe sztuki. Twoje oczekiwania mogły być oderwane od rzeczywistości.
Jednak pierwsze o czym pomyślałeś to spisek. 😛
Allegro generalnie aktywnie walczy z podbijaniem sobie sprzedaży czy generowaniem sobie opinii poprzez multikonta i agresywnie wykrywa takie zachowanie. Często do przesady bo potrafi zablokować sprzedaż Sprzedawcy przez długi byłego pracownika bo sobie konta po cichu powiązał. Były takie rzeczy na forum nie raz. 🙂
Możliwości sprawdzenia nie ma ale szanse są stosunkowo nikłe.