anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszustwo na Allegro Lokalnie

Sener26
#7 Wielbiciel#

Witam,

Wczoraj zakupiłem konsolę z ogłoszenia **piiip**. Ze względów bezpieczeństwa ogłoszeniodawca zaproponował transakcje przez Allegro Lokalnie i wysłał mi link na maila: https://allegrolokalnie.ogllloszeniie16235829x.pl/oferta/l/Xbox-series-S-512Gb-konsola-z-kontrolerem-bez-gier-173868055?id=296c2a6a-8f93-43ba-b4d6-3d5022bfbc0a 

Wszystko wyglądało normalnie więc kliknąłem kupno przedmiotu, dopiero później zdziwiło mnie, że allegro nie wymagało ode mnie żadnych danych logowania, a swoje dane adresowe musiałem wpisać sam. Nie dostałem również żadnego potwierdzenia odnośnie transakcji, a kontakt ze sprzedającym okazał się utrudniony.

Czytając poprzednie wątki mam wrażenie, że padłem ofiarą oszustwa. Czy możecie sprawdzić ten link? Co pozostaje mi do zrobienia gdybym został oszukany? Policja?

Z góry dziękuję za Waszą pomoc,

Patryk

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Sener26 

Tak to oszustwo. Zakup nie jest na Allegro tylko na stronie

ogllloszeniie16235829x.pl

Oczywiście na policję iść należy ale pieniędzy nie odzyskasz.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Sener26 Nie masz zakupu, nie odzyskasz kasy, należy zgłosić na Policję, niestety słychać ze nie chcą przyjmować zgłoszeń, OSZUSTWO.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

@LEW433 Trochę im się nie dziwie świadomość ludzi niska i brak czytania ze zrozumieniem.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

No to za późno "zdziwiło cię", że coś nie gra? Ile kasy straciłeś, za to opóźnienie w myśleniu?

oznacz moderatorów

Sener26
#7 Wielbiciel#

500 zł, sprawa została zgłoszona na Policję 

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@Sener26 daj znać jaki efekt tego zgłoszenia.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

Żaden. Po 30stu dniach dostanie zawiadomienie, że dochodzenie zostało umorzone z powodu niewykrycia sprawcy.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

VPN + wypłata przez słupa i cel jest nieuchwytny

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@NipponShorty 

Teraz BLIKA z bankomatów wypłacają. Jeszcze lepszy patent. Nie trzeba słupa, tylko chronić się przed kamerą.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

@serwis-texas Albo idą tam gdzie jest "atrapa" kamery

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

@Crow_Empire pewnie tak, ale zawsze można liczyć na jakiś cud.

oznacz moderatorów