Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie.
Zauważyłem, że allegro od jakiegoś czasu wprowadziło hasło "SUPER CENA" co ma sugerować, że cena dla nas kupujących jest nader korzystna i najtańsza. Oczywiście w większości sprzedających to hasło to zwyczajne oszustwo i nie ma nic wspólnego z tym co sugeruję.
Czy allegro ma swój interes w tym aby kupujący nas oszukiwali? Dostaję za tą wlępkę pieniadze naszym kosztem. Nie wygląda to dobrze i mam pretensję do portalu za takie praktyki.
Co o tym Myślicie?
Jest napisane "super cena" nie jest to to samo co "najniższa cena".
To coś takiego jak "super samochód" mojego brata 6,2l pojemnosci. Jak jedziemy do gdańska to jego pali 35l/100km a mój 7l/100km i jesteśmy prawie równocześnie na miejscu. To oznacza że SUPER czyli DROGO.
Majster ty serio? Na bank sprzedajesz. Takie naiwne tłumaczenia są na bardzo niskim poziomie. Cena super to niska cena a nie błyszcząca cena czy w ładnym kolorze. Że to tłumaczę to szok.
@Kamil-M- no to jest po prostu SUPER CENA - to, że kupujący nie wiedzą, że na allegro jest najdrożej to jest już ich problem.
Skoro najdrożej to co tu robisz? Różnie jest. L Często ceny są dobre. Np. Części do aut. Chodzi mi o te pseudo wlepki.
@Kamil-M- sprzedaje 😎
Ostatniego zakupu dla siebie nie związanego z firmą dokonałem ... 30 października 2022
@Kamil-M- Myślę że internet jest wielki i należy szukać, zanim się dasz nabrać na jakieś "Super ceny".
Nie sądzicie, że właśnie to robię skoro istnieje temat ? Po co ta uszczypliwość? Wiem, że to PL ale opanujcie się skoro to chodzi o nas kupujących. Np. Decthlon. Podnieśli od początku roku ceny o jakieś 10-15% ale sa też na allegro z dumnym "SUPER CENA"
Niczego nikt Ci tu nie sugeruje, Ja już dawno przestałem się"podniecać" takimi hasłami.😉
Super. Tylko dlaczego na każdym kroku musimy się pilnować bo każdy może nas oszukać? Tu nie chodzi, że potrafimy myśleć (nie wszyscy oczywiście) i wiemy, że to oszustwo tylko dlaczego allegro rękami sprzedawców nadal to robi i oszukuję ? Nie oszukujmy się. Napewno wielu nie sprawdza cen i kupuję dzięki temu.
@Kamil-M- ale to allegro Was oszukuje a nie sprzedawcy !!!
Ich algorytmy przydzielają oznaczenie 🙂
Problemem jest katalog bo tylko te oferty połączone z katalogiem mają oznaczenie takie oznaczenie, dam Ci przykład:
Produkt 1 cena 100 zł w katalogu allegro
Produkt 2 cena 110 zł w katalogu allegro
Produkt 3 cena 90 zł nie podłączony do katalogu lub pod innym numerem EAN
Produkt 1 i 2 system widzi i oznacza super cena 100 zł a jak poszukasz znajdziesz za 90 zł bez oznaczenia 😄
Nie wiedziałem, że tak może liczyć. Dzięki. Ale zaraz bo jednak Jednak nie sprawdza to się wszędzie.
Przykład Decathlon bo akurat chciałem namiot kupić. Wszędzie ceny te same na allegro. Te same nawet w sieci czy ich sklepach stacjonarnych. No, a że śledzę ceny to wiem, że mają najdrożej w swojej historii co nie przeszkadza allegro dać im SUPERCENA. Myślisz, że allegro specjalnie to robi naszym kosztem?
@Kamil-M- ale super cen to nie najniższa cena w historii, tylko na moment sprawdzania przez algorytm allegro produktów połączonych w katalog i wybiera najniższą cenę, a jak wszystkie są jednakowe jak piszesz to oznaczy tę która ma najwięcej sprzedanych 😄
Z czego rżysz? Minka nie sprawi, że masz rację. To co piszesz kupy się nie trzyma. Wygląda wręcz jak byś bronił takich praktyk co prowadzi do wniosku za kim stoisz.
@Kamil-M- poczytaj bo wszystko co pytasz jest w pomocy allegro 🙂 https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/oznaczenie-supercena-1nKvjOy3jUL
Oznaczenie SUPERCENA przyznamy ofertom, które spełnią wszystkie poniższe warunki:
Dzięki. Teraz wiem. Tyle że to hasło w takim razie powinno brzmieć "SUPER OFERTA" "SUPER CENA" to zwykła manipulacja i oszustwo. Allegro reklamuję się, że chroni klientów, a jednak jest różnie i sięga po chwyty rodem z zakupów MANGO.
Dziękuję wszystkim.
Życzę miłego weekendu.
Pozdrawiam.
Od kiedy super cena = najniższa cena? 🤨
Dla mnie jasne jest, że to jedynie wyróżnienie oferty, kwestia zrozumienia przeczytanego tekstu.