Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Dziś o 5 z minutami rano niby robiłem zakupy na allegro i płaciłem blikiem. W moich zakupach nie mam transakcji na taką kwotę. Czy ktoś podpowie o co chodzi i jak najlepiej skontaktować się z allegro aby to wyjaśnić?
@zambrzyk1 "niby robiłem zakupy na allegro" tzn robiłeś zakupy czy nie robiłeś a widzisz takie obciążenie na koncie?
Pokaż link do oferty w której dokonałeś zakupu.
nie mam linku właśnie usiłuję się dowiedzieć o co chodzi. o 5 rano niby robiłem zakupy płacąc blikiem na kwore 59.94 . dodam ,że o tej porze spałem. w moich zakupach nie mam żadnego zakupu na taką kwotę , więc pomyślałem, że odnowił mi sie allegro smart który się kończy. ale status mam nadal ,że w krótce wygaśnie. do tego zakup był na kwote 59.49 a smart kosztuje z tego co widzę 59.90 wię to się nie zgadza. mało tego nie ma nr tel do allegro żeby się skontaktowac i wyjasnić sprawę.
@zambrzyk1 Nie widzę żadnej transakcji, czy zamówienia u Ciebie na koncie dzisiaj. Doprecyzuj proszę.
opisałem wyżej u kolegi w odpowiedzi mam tylko na aplikacji bankowej ze byl zakup allegro platny blikiem dzis po 5 rano. na allegro nie ma sladu ani wiadomosci ani emaila a ni nic
@zambrzyk1 Podstawowa sprawa jest taka, że jeśli faktycznie była to płatność BLIK to taka transakcja musi zostać potwierdzona w aplikacji bankowej. Nie ma innej możliwości.
Jaki jest tytuł tej transakcji?
Obrazek nie jest dla nas widoczny.
napisane jest sprzedawca allegro , typ transakcji płatność internetowa blikiem. nie potwierdzałem tej transakcji bo spałem a jednak kasa poszła z konta . sam na koncie allegro nic nie widze . jedynie na koncie bankowym . rozumiem ze screen który wrzuciłem jest nie widoczny?
@zambrzyk1 Aktualnie obrazek jest widoczny tylko dla moderacji.
Wklej tu dokładny tytuł tej operacji.
Jeśli będzie to zakup BLIKiem na Allegro to wyglądać to będzie następująco:
"Zakup BLIK ALLEGRO SP. Z O.O. ul. Wierzbiecice 1B ref:XXXXXXXXXXXXX"
nie mam tytułu napisze co mam
sprzeawca allegro
data operacji 12.09.2025
typtransakcji platnosc internetowa blikiem
adres allegro.pl
data waluty 11.09.2025
godzina transakcji 05.55.39
nr referencyjny - nie wiem czy moge tu podac
takie dane posiadam na koncie bankowym nic wiecej
jak wspomnialem ze spalem o tej godzinie wiec nic nie zatwierdzałem a kasa z konta znikneła
@zambrzyk1 Tak jak pisałem - nie ma technicznej możliwości dokonania płatności przez BLIK bez potwierdzenia transakcji w aplikacji banku. Jest to po prostu niewykonalne.
wiec jak operacja sie udała ze kaska poszła ? dzwonilem do banku i jesli niewyjasnie tej sprawy to bank zablokuje mi allegro i zgłosita sprawe , bo oni to tez widza, ze taka platnosc nastapila automatycznie. pani z bankumnie zapytala czy korzystam z allegro smart bo zekomo mam automatyczne odnawianie ale kwota sie nie zgadza pobrana z cena smarta
Witam.
No to może któryś z domowników / współlokatorów skorzystał z Twojego telefonu...
Albo "wskoczyła" jakaś płatność cykliczna, bo tylko taka nie wymaga potwierdzenia blika, zaś samo słowo Allegro w opisie płatności może być mylące i nie ograniczałbym poszukiwań tylko do Allegro.
Pozdrawiam. Marek.
to gdzie moge jeszcze sie udac aby rozwiazac ten problem? a platnosc cykliczna co to jestdokladnie ? szkoda ze nie mozna sie skontaktowac bezposrednio z allegro . wiec jest to utrudnione i chyba bede musial zrezygnowac z allegro w takim wypadku.
@zambrzyk1 Można się skontaktować - przez podany wyżej formularz kontaktowy.
Witam.
Ok, źle to nazwałem, nie cykliczna, lecz POWTARZALNA.
Nie wiem, co to za jedna, bo nie korzystam, ale w regulaminie konta mam taki zapis jak na zrzucie ekranu:
Pozdrawiam. Marek.
Gdyby ktoś korzystał z telefonu to by musiał znać hasło do konta bankowego aby odczytać blik a cykliczna płatność to jedynie allegro smart która kosztuje 59.90 a mi z konta zeszło 59.54 do tego smart by mi się odnowił a nadal mam status ,że wygasa za miesiąc . Mam nadzieję .że przeczyta to jakiś pracownik allegro i się do mnie odezwie w tej sprawie. Inaczej dzwonię do banku zablokować allegro i niech rozpatrują tą sprawę.
Witam.
W teorii każdy powinien pilnować haseł, a nawet regularnie je zmieniać.
A w praktyce jest jak jest. Znam większość haseł współdomowników. A PIN do potwierdzenia blika to tylko 4 cyferki. Nie twierdzę, że ktoś się posłużył Twoim telefonem, ale jeśli nie mieszkasz sam, to takiej ewentualności wykluczyć się nie da.
Włamanie na konto, przy tak małej kwocie, jest mało prawdopodobne.
Rozwiązanie zapewne jest banalne.
Sprawdź jeszcze raz tego smarta. Kwota niby się nie zgadza, ale może miałeś jakąś nadpłatę (choć nie wiem czy to możliwe), albo okres jest (był) minimalnie krótszy niż rok (też tak sobie gdybam) i ściągnięto z konta kilka groszy mniej.
Pozdrawiam. Marek.
Może też być tak, że jest jeszcze jakiś inny SMART na innym koncie allegro.
Sprawa może niekoniecznie dotyczyć konta @zambrzyk1
@zambrzyk1 Operacja blik musi być zatwierdzona. Skontaktuj się proszę z nami przez formularz. Załącz do wiadomości potwierdzenie tego przelewu. Nasi doradcy skonsultują sprawę z operatorem płatności.