Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
od dłuższego czasu płatności za zakupy nie przechodzą mi za pierwszym razem.
zawsze jest ten sam scenariusz - opłacam koszyk, przechodzę na stronę banku, bank potwierdza mi tajne hasła do płatności a płatność nie schodzi.
po jakimś czasie sprawdzam status przesyłki, a ta nieopłacona siedzi sobie u sprzedawcy zamiast pojawić się u mnie...
czy to jest jakoś do ustawienia???
help
@Tinejka po naszej stronie nie, a czy kontaktowałaś się w tej sprawie z bankiem?
zaczęłam od Allegro, bo bank mi przysyła kod płatności - ona nie jest pobierana...
ale OK - jutro skontaktuję się z bankiem... i dam znać
Chyba jednak sprawa jest po stronie Allegro, tj Bank zupełnie nic nie widzi, bo płatność nie przeszła i kropka, to że mam potwierdzenie autoryzacji ich nie obchodzi, nie mają jak tego usprawnić, tj przyjęli reklamację ale z zaznaczeniem, że raczej nic nie wskóram,
NATOMIAST - odkryłam dziś nowość. po stronie Allegro.
po dokonaniu płatności kiedyś można było nie kłopotać się, tylko zmienić stronę, czyli szaleć w internetach. Teraz pojawiła się NOWA opcja - trzeba czekać z otwartą kartą koszyka allegro, aż do zaksięgowania przelewu
czy tylko ja uważam, że to **piiip**yczne?
@Tinejka czy możesz podać mi przykładowy numer płatności, której dotyczył ten problem?
bardzo chętnie, ale nijak nie wiem gdzie tego szukać...
takie coś?
NUMER ZAMÓWIENIA
UWAGI DO ZAKUPU
METODA PŁATNOŚCI
KWOTA PŁATNOŚCI
STATUS PŁATNOŚCI
IDENTYFIKATOR PŁATNOŚCI
@Tinejka tak na przyszłość, ten ostatni ciąg, to identyfikator płatności, zwany też numerem płatności😉
@KOGIEL_T Czy to znaczy, że właśnie udostępniłam wszelkie dane wrażliwe z pinem i itd?
@Tinejka spokojne, te dane też można udostępniać, one są zaszyfrowane
@Tinejka widzę, że płatności są anulowane. Skontaktuj się z nami proszę przez ten formularz, doradca będzie mógł skontulować tą sytuację z operatorem płatności.
Ok, dziękuję 🙂