anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatność się nie udała Zakup nieopłacony Błąd podczas przetwarzania płatności online - jak zapłacić?

mortycjaa
#2 Obserwator#

mam zarejestrowany "kod do allegro.pl - ZFŚS Kultura i Rozrywka", chcę za niego kupić kartę podarunkową o tej samej wartości. system akceptuje kod, odlicza kwotę bez złotówki którą muszę zapłacić osobno. nie działa, żadna forma płatności (blik, przelew...) - za każdym razem wyskakuje "płatność się nie udała - zakup nieopłacony". 

przy blik - nie przychodzi mi sms z prośbą o autoryzację
przy przelewie - nie przerzuca na stronę banku

próbowałam z dwóch różnych kont na których są środki

jak mam opłacić to 1 PLN??
/wartość kodu = wartość kupowanej karty a mimo to 1 PLN trzeba zapłacić w innej formie/

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mortycjaa Za kartę podarunkową nie możesz zapłacić inną kartą podarunkową. Z opisu posiadanej przez Ciebie karty wnioskuję, że możesz ją wykorzystać tylko na zakupy w kategorii Kultura i rozrywka.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mortycjaa
#2 Obserwator#

karta podarunkowa jest w tej kategorii i kod przyjmuje - nie przechodzi tylko płatność inną formą 1 PLN

jak próbowałam użyć kodu do innych kategorii to od razu go odrzucało z informacją, że za to nie można

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mortycjaa Przesyłam informacje dotyczące braku możliwości opłacenia jednej karty inną:

nat_not_0-1686333735554.png

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mortycjaa
#2 Obserwator#

rozumiem, dziękuję

oznacz moderatorów

mortycjaa
#2 Obserwator#

jeszcze jedno pytanie
tamta transakcja wisi jako nieopłacona, chcę kupić coś innego i dostaję info "kupon został już użyty" - jak go odblokować?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@mortycjaa przejść do szczegółów zamówienia, które próbowałeś pierwotnie opłacić wspomnianą kartą i wybierz opcję "anuluj płatność". Wtedy karta powinna zostać odblokowana. 🙂
Edit - doradca anulował płatność za Ciebie, więc już możesz skorzystać z kodu. 😉

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów