anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatność w toku

Semerkhet2011
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Dzisiaj ok. 00:30 kupiłem 2 przedmioty, normalnie zaplaciłem przelewy 24, po potwierdzeniu z bankowości internetowej wróciłem do Allegro do znajomej strony pokazującej status płatność. Po kręceniu kółka oczekiwania zamiast statusu płatność zrealizowana pojawiło się: nie wiemy co z płatnością, płatność w toku.Taki stan pozostał do teraz (15:09).

Zadzwoniłem do Allegro i twierdzą że czegoś nie kliknąłem i płatność niedokończona, że PAYU czeka na przelew. Bank mówi że płatność poszła od razu że PAYU jest pośrednikiem i że jego wina. Na PAYU pisze że płatność nieopłacona. Rezultat: przedmioty kupione(mail z potwierdzeniem kupna),

Płatność w toku a z konta ściągnęło środki i mam potwierdzenie w pdf.

Co ważne przy statusie płatności w toku figuruje "anuluj płatność". Co się stałoi czy anulując płatność odzyskam środki na koncie i od razu ponowię płatność?

Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Semerkhet2011 Najszybszym rozwiązaniem będzie anulowanie płatności. Te środki oczywiście wrócą na Twoje konto bankowe w ciągu 3 dni roboczych. Po anulowaniu płatności będziesz mógł ponowić płatność od razu lub poczekać, aż pieniądze wrócą na Twoje konto. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak odzyskasz środki i kliknij anuluj płatność, następnie ponów ją.Tamte środki wrócą w ciągu 3dni.

oznacz moderatorów

Semerkhet2011
#7 Wielbiciel#

Problem w tym że nie mam więcej środków, więc nie jestem w stanie ponowić dziś/teraz płatności. Musiałyby mi wrócić środki jeszcze dziś/teraz. Wiem że nie popełniłem błędu podczas płatności. 

oznacz moderatorów