anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatności na Allegro

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:46799002
#1 Nowicjusz#

Dzieńdobry, jak to jest z tym naszym wspaniałym allegro ? czy allegro ma dane mojej karty kredytowej i nie muszę już logować się do banku i potwierdzać przelewu ? drugie pytanie, podczas moich ostatnich zakupów (książka za 72 zł) Allegro ściągnęło mi pieniądze z konta dwa razy ! gdzie mogę to zgłosić ? i jeszcze jedno pytanie nie chcę automatycznych płatności, chcę się logować do Banku i ręcznie potwierdzać przelew, jak tego dokonać ? dziękuje serdecznie i pozdrawiam 🙂

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
xyz96
#21 Demiurg#

Jeśli płaciłeś kartą i ją zapisałeś, to Allegro ma jej dane i pieniądze są pobierane automatycznie. Usuń zapisaną kartę; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/karta-platnicza-apple-pay-google-pay/jak-usunac-zapisana-kar...

Następnym razem przy płatności kartą klikaj Użyj karty, a nie Użyj i zapisz kartę.

Pieniędzy ściągniętych dwa razy nie musisz nigdzie zgłaszać. Jedna z wpłat wróci na konto automatycznie po 2-3 dniach.

oznacz moderatorów
Client:46799002
#1 Nowicjusz#

extra ! dzięki :), masz jakiś pomysł jak zgłosić ten podwójny przelew ? (w sumie poprosiłem sprzedawcę żeby cofnął, może będzie uczciwy :P) no ciekawe jak to się stało że 2x ściągnęło

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

Masz napisane wyżej po edycji - nie musisz nigdzie zgłaszać, jedna wpłata wróci po 2-3 dniach 🙂

To nie wina sprzedawcy.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Client:46799002 Jak podpiąłeś kartę to tak jest.Jest to mniej bezpieczne więc albo odepnij kartę albo włącz dwustopniowe logowanie, żeby nie kupił ktoś przez twoje konto

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@LEW433 To już nie chodzi stricte o włamanie na konto i zakupy na czyjś rachunek. Tu chodzi o to, że ktoś kiedyś w allegro może zostawić niezabezpieczoną bazę, ktoś zwolniony a allegro może po prostu ją wynieść, albo ktoś może się włamać i dane popłyną w sieć.
Większych gigantów niż allegro już w ostatnich latach przetrzebiono włamaniami do ich sieci wewnętrznej.
Chcesz spać spokojnie - nigdy i nigdzie nie zapisuj danych kart oraz rachunków tylko po to, żeby zaoszczędzić 30 sekund życia.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Knowhere Sieć nigdy nie śpi.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Knowhere Bezpieczeństwo zakupów i danych użytkowników Allegro jest naszym priorytetem, a żadna z wymienionych przez Ciebie sytuacji nie miała u nas dotychczas miejsca. Jeśli więc chcesz kogokolwiek przestrzegać, nie używaj proszę do tego sugestii, że to pracownicy Allegro nie wykonują swoich obowiązków lub dopuszczają się przestępstw. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ Nie twierdzę że nie jest i nie twierdzę że miała miejsce, ale pomniejszych wpadek allegro już kilka miało. Tak czy owak nie znaczy to, że taka sytuacja w końcu nie może się zdarzyć - morele też pewnie do ostatniej chwili nie wierzyły, że ktoś tak im przetrzepał bazę danych (że nie wspomnę o Sony jakiś czas temu, którego sieć wewnętrzna została wywrócona na lewą stronę, przeżuta i wypluta).
Nigdzie nie sugerowałem, że pracownicy allegro nie wykonują swoich obowiązków lub dopuszczają się przestępstw. Napisałem jedynie, że w Polsce (i nie tylko) zdarzały się już przypadki, gdzie pracownicy przez lata wynosili po kawałku bazy danych (żeby sobie dorobić), albo robili to raz a dobrze (w ramach zemsty po zwolnieniu lub np. nieotrzymaniu awansu, który mieli dostać).
Zrozum, że ludzie to tylko ludzie - popełniają błędy (czasem szkolne), można ich oszukać (poczytaj sobie Mitnicka), (prze)kupić albo wk... zdenerwować do tego stopnia, że odwalą jakąś lewą akcję. Ludzie to nie kryształy - ludzie to tylko ludzie, a świat nie jest bezwarunkowo piękny i dobry (szczególnie ten wirtualny).

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów