Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
26.07 zamówiłem przedmiot do najbliższego paczkomatu inpost, o godzinie 09:26 dostałem kod do jej odebrania. Około 22 tego samego dnia poszedłem ją odebrać. Po wielokrotnym wpisywaniu numeru telefonu i kodu, za każdym razem dostawałem błąd. Zalogowałem się na allegro i zobaczyłem, że paczka została "odebrana" o 09:27. Jestem jedyną osobą która wiedziała o nadaniu tej paczki, więc to niemożliwe, że ktoś inny ją odebrał.
Co zrobić aby odzyskać paczkę?
edit: właśnie dostałem kolejną wiadomość, od razu poszedłem do paczkomatu i nadal wyskakiwał ten sam błąd. 😕
czy to już 1 kwietnia?
@Client:101138363 Powiadom sprzedajacego o takim przypadku, niech wyjaśnia. Najlepiej przez zakładkę " moje zakupy" szczegóły, masz tam 'zapytaj o zakup". Zakup od prywatnego sprzedającego czy firmy?
@LEW433 Sprzedawca widzi w systemie że klient odebrał przesyłkę . Kiedyś sam tak miałem że skrytka się nie całkiem otwarła i przy próbie pociągnięcia za klapę skrytka się zamknęła i po to jest podany na paczkomacie telefon do in postu by ją zdalnie otwarli w razie problemu.
Ale nie szkodzi wyjaśnić to kupującemu, nie każdy jest tak bystry. Kontakt nie przeszkadza. Lepiej wyjaśnić niż "wojna". 😊
Nie chodzi o "wojnę" tylko że sprzedawca w takim przypadku co mu doradzi jak sam widzi że odebrane .
@Client:101138363 a paczka do odbioru jest w automacie paczkowy? Czy u obsługi sklepu?
Sam widzisz że komunikat o tym że paczka odebrana wyświetlił się w tym samym czasie kiedy ty wpisywałeś kod ,więc raczej sam przy tym byłeś . Nieraz tak się zdarza że po wpisaniu kodu w skrytce zwalnia się blokada a klapka nie otwiera ,trzeba spojrzeć na ekran i samemu pomóc się ją otworzyć .
@Client:101138363 napisał(a):26.07 zamówiłem przedmiot do najbliższego paczkomatu inpost
Coś tu się nie zgadza, bo na screenie widnieje dostawca Pocztex 😅
@Barzy_TPI To może odbiorca pomylił instytucje? Ale skoro pisze że widnieje jako odebrana i to w czasie jakim był pod paczkomatem to raczej nie.
@kolekcjoner608 ja obstawiam, że kupujący powinien pójść po cukier do biedronki i spytać się czy przypadkiem nie czeka na niego paczka 😁
Dokładnie 😁 Kupujący nie zamówił przedmiotu do paczkomatu, tak jak opisał, tylko jako odbiór w punkcie (realizowany przez Pocztę Polską) 🤣
@Barzy_TPI To jak to wytłumaczyć że minutę po tym jak klepał kod w paczkomacie paczka została odebrana z poczty?
@kolekcjoner608 Kod w paczkomacie wpisywał o 22, gdy próbował pierwszy raz odebrać przesyłkę 😉
@Barzy_TPI No tak masz rację ,ale ktoś ją jednak odebrał skoro na allegro mu się wyświetla że "odebrana" a faktycznie wygląda że pomylił punkty odbioru .
@kolekcjoner608może Poczta Polska w swoich trackingach dot. dostawy do punktu odbioru, uznaje odbiór jako dostarczenie paczki do takiego punktu, a nie późniejsze odebranie jej przez właściwego odbiorcę. Nie wiem, już od dawna nie korzystam z usług PP.
wcześniej byłem pewien, że ustawiłem lokację na paczkomat obok biedronki. szczerze to nie mam pojęcia jak działa ta dostawa i obstawiłem, że pocztex to tylko nazwa dostawcy. Wygląda na to, że to rzeczywiście nie była dostawa do paczkomatu...
Kupię cukier i dam znać czy odzyskałem paczkę.
Idź a jak paczki już nie będzie (to już trzeci dzień) to chociaż całą sytuację sobie osłodzisz.
@Client:101138363 no nie, dostawcą paczkomatów jest inpost, pocztex to usługa poczty polskiej, na przyszłość sprawdzaj dokładnie!
paczka została odebrana przez biedronkę, gdy podałem kod kierownik wydał mi paczkę.
mogło się obyć bez straszenia ludzi w sklepie moją mordą, będę bardziej uważny na przyszłość
dzięki
Jak wygrana w totka.🤣