Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Client:79577720 A co jest nie tak z tą aukcją?
Klocki lego podrobione 1:1
@Client:79577720 w opisie pisze że to jakieś "LEPIN" nie widzę, ze to lego, ale może słabo się znam. Jeśli uważasz ze te zdjęcia to klocki lego to głoś tą ofertę. Ja nie jestem w stanie określić co to za klocki
@Client:79577720 Co kto lubi . Serek waniliowy z dużym logo znanej firmy /.... / lub serek wanilowy .
Rozumiem że nie widzicie problemu z zestawem skopiowanym 1:1? 🤔
Client:79577720 jeśli byłyby sprzedawane jako LEGO owszem , ale ..... nie są 😁
@Client:79577720 Sytuacja nie jest 0-1. Lego miało wyłączny patent na klocki - który wygasł bodajże w 2019 roku. Więc same mocowanie, wielkość rozwiązanie mozna kopiować. Ew. mozna by było ścigać za pomysł ....
@pinsplash o ciekawe, nie widziałem o tym
@Client:79577720 Wskaż nam dokładne szczegóły, gdzie to widać i jak rozpoznać? może się czegoś nauczymy.
@ZibiK30 zdjęcie złożonego zestawu jest identyczne jak te z lego. Wrzucone jedynie w gorszej rozdzielczości i w lustrzanym odbiciu.
@Client:79577720 Hmm, to prawda oglądając oryginalne zdjęcia Lego. Ten model "Lepin" nie posiada znaczka mercedesa z przodu autka tak jak to widać w Lego. Więc mam wątpliwości do samych zdjęć wystawionej aukcji co można tu zobaczyć https://www.youtube.com/watch?v=5yLn1UNjYLA
Rejestracja na autku również jest taka sama. Różnice widać po oponach, bo te nie są sygnowane w tym tańszym zestawie.
@Client:79577720 Widziałem opony, ale je akurat w miarę łatwo wyretuszować, rozmazać.
@ZibiK30 to i tak tylko kropla w morzu. Zwróciłem uwagę na tą sytuację ponieważ po wpisywaniu numeru zestawu lego, w zakładce zakupy była to jedna z pierwszych pozycji. Oczywiście cena prawie dwukrotnie niższa ale jak ktoś nie patrzy dokładnie na opis to może się nieźle naciąć.
Nie o to chodzi. Na Allegro zaczyna być duży problem nie tylko z wysyłkami z Chin, ale i z klockami LEPIN/KAZI i tym podobnymi oferowanymi jako konkretne zestawy LEGO, mało wprawni kupujący zaczynają wpadać w te pułapki.
A swoją drogą - kto kupuje te kopie na A. to leszcz, takie rzeczy kupuje się u źródła, a nie polskiego cwaniaczka-spekulanta.
@Client:79577720, dzięki za zgłoszenie. Przekazałam je wraz z uwagami od Ciebie i @ZibiK30. Zweryfikujemy to.
Super, @mr_oma ciekawa zmiana tytułu swoją drogą 😄
@Client:79577720, mam nadzieję, że ułatwi to osobom, które szukają podobnych wątków, natrafienie na ten. 🙂
@Client:79577720, @ZibiK30 - wskazana przez Was oferta została usunięta. Jeszcze raz dzięki za pomoc!