Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dziwi mnie dlaczego allegro toleruje podróbki i pomimo tego że w dyskusji ze sprzedającym on sam mówi że to nie oryginalny produkt nie zwracacie pieniędzy. Po co jest allegro protect skoro pomimo pewności że sprzedający sprzedaje podróbki nic z tym nie robicie. W dyskusji najpierw powiecie że sprzedający ma 14 dni na rozpatrzenie reklamacji po czym tydzień później mówicie że trzeba odesłać produkt i wtedy sprzedający ma czas na rozpatrzenie reklamacji. Tracenie czasu i pieniędzy zamiast pomocy. W takich sytuacjach powinniście od razu blokować konto sprzedającego po jego słowach że to nie produkt oryginalny.
A prowizja, kasa się liczy. Musisz to zrozumieć. Nie każdy kupujący reklamuje(ułamek % zapewne), nie każdy otwiera dyskusje(jeszcze mniej), nie każdy dostanie rekompensatę z AP(tam są warunki, jak podanie danych, czasem zgłoszenie na policję itd.) więc w sumie to niezły biznes dla Allegro.
Mimo wszystko szkoda bo niby regulamin bo niby nie można oszukiwać a jednak jest na to przyzwolenie ze strony allegro. Całe allegro protect to niby pewność zakupu i zwrotu pieniędzy ale wygląda na to że jest to tylko hasło reklamowe.
No właśnie czytałem regulamin i pod spodem jest cyctat
Czy mogę starać się o rekompensatę z Allegro Protect?
tak
Przedmiot jest nieoryginalny
sprzedajacy to przyznał w dyskusji ze produkt nie jest oryginalny
Podobno sprzedaż podróbek czy kopii jest zabroniona ,chyba że przedmiot jest wystawiony w kategorii "pozostałe" ze specjalną prowizją 20 % i jest wzmianka w opisie że nie jest to oryginał.
@martilo2 sprzedający chce rozwiązać Twoją sprawę poprzez reklamację, dlatego w tym przypadku powinieneś odesłać przedmiot. Jeśli reklamacja zostanie odrzucona, możesz wtedy wnioskować o rekompensatę Allegro Protect. Przypominam również, że podejrzenie sprzedaży nieoryginalnych produktów możesz zgłosić na policję.