anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Polityka obrony sprzedawców

tattoo_ndg
#7 Wielbiciel

Polityka obrony za wszelką cenę sprzedających mija się trochę z celem, bo jako kupujący chcę wiedzieć czy sprzedawca jest wiarygodny.

Jeśli kupuję i pisze dostawa za dzień lub dwa to tego oczekuję, a nie że po kilku dniach okazuję się że sprzedawca nie wysłał bo nie posiada towaru (i to dopiero po kilku interwencjach), i człowiek zostaje bez pieniędzy i towaru, jak się w końcu uda coś wskurać i wystawi opinię to allegro usuwa taka polityka i jaka tu uczciwość. Ale takie metody to po mału standard i nic z tym nie jest robione bo Allegro zarabia na sprzedawcach więc kupujący się nie liczy

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

CzarnyOleander1
#10 Popularyzator

Allegro usunęło negatywa ponieważ sprzedający nie miał towaru? I nie było żadnych innych przesłanek do takiego działania? Albo ktoś z pracowników Allegro się nieźle pomylił, albo ten negatywny komentarz zawierał treści niezgodne z regulaminem. Allegro usuwa opinie tylko w uzasadnionych przypadkach, które są dokładnie wyszczególnione tutaj

oznacz moderatorów

tattoo_ndg
#7 Wielbiciel

No niestety allegro usunęło bo sprzedawca nie posiadał towaru.

Co najlepsze zakup był we wrześniu 2025 a usunęli teraz, najprawdopodobniej sprzedawcy brakowało punktów w pozycjonowanie i wystąpił o to.

Jestem z allegro od jakiś 30 lat i kupuję na parę tysięcy miesięcznie, kiedyś kupujący miał jakieś prawa teraz tak od około 2 lat to coraz większą porażka. W zeszłym roku tak na około 200 zakupów tak 20% to istna masakra i allegro z tym nic nie robi.

W moim komentarzu było napisane że towar jak najbardziej pierwsza klasa ale jeśli komuś zależy na czasie bo sprzedawca nie wywiązuje się z terminów to lepiej kupić gdzieś indziej

A czekałem prawie 2 tygodnie gdzie miało być na drugi dzień, a auto na warsztacie rozebrane i co powiedzieć klientowi.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@tattoo_ndg Czy możesz podać numer zamówienia, do którego została usunięta opinia? 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów