Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam proszę o radę. Zainteresował mnie towar, który oferował (Moto-Psychoza) na Allegro. Odmówił dodania opcji kosztu wysyłki do towaru i chciał wysłać pieniądze z przesyłką pocztową na swoje konto, co zwykle robi. Wysłałem pieniądze, ale w ogóle nie wysłałem towaru i przestałem komunikować się za pośrednictwem wiadomości.
Czy istnieje sposób na odzyskanie pieniędzy? Czy reklamacja przejdzie przez Allegro? Dziękuję za radę lub pomysł, jak postępować. Karel
Jeżeli zakup odbył się poza Allegro to szanse są niewielkie. możesz zgłosić na Policje.
Sama jego nazwa już powinna cię nieco odstraszyć ,jeśli allegro nie było stroną to ci pomóc nie mogą tylko organy ścigania i tam powinieneś to zgłosić.
@kolekcjoner608 Trochę się pospieszyłeś z tą oceną. Nazwa wskazuje na fana motorów, tym bardziej, że ma wystawionych ponad 12000 ofert.
@Ziolko39 Chylę czoło ,nie sprawdziłem .
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ On ma bardzo dużo art motoryzacyjnych wystawionych na Allegro i ma 100 % pozytywnych opinii. Nie sądzę, aby ryzykował stratę " dobrego imienia" dla jakiejś kwoty. @Client:98507746 Możesz podać link do oferty, którą zakupiłeś ?
@Client:98507746 Wytłumacz co to znaczy "Odmówił dodania opcji kosztu wysyłki do towaru" Przecież on ma w swoich aukcjach kilka form dostawy kurierem, bez potrzeby dodatkowych uzgodnień. Wybierasz przedmiot>wciskasz "kup teraz">wybierasz formę dostawy>płacisz. Zakup zakończony. Skąd się wzięło nagle "chciał wysłać pieniądze z przesyłką pocztową na swoje konto, co zwykle robi"
Napisz to wszystko jeszcze raz, bo to się nie zgadza " Wysłałem pieniądze, ale w ogóle nie wysłałem towaru i przestałem komunikować się za pośrednictwem wiadomości"
Jestem z Czech. Oferta towarów nie obejmowała transportu do Czech.
Poprosiłem go o dodanie oferty transportu do Czech i podwyższenie ceny.
Napisał, że nigdy tego nie robi. Że robi to za pośrednictwem konta.
Napisał do mnie wiadomość, aby przesłać pieniądze na jego konto. Wysłałem płatność na początku marca.
Następnie poprosiłem go o numer przesyłki. Nie napisał mi tego.
Produkt, który wciąż ma na sprzedaż.
https://allegro.pl/oferta/dyfer-przekladnia-dyferencjal-bmw-k75-11787101128
Jeżeli masz potwierdzenie tej płatności to wyślij ją do Allegro, zapewne można coś z tym Panem zrobić. A takie pytanie czy kontaktowałeś się z nim bezpośrednio, możesz napisać przez centrum wiadomości, wstaw ten dowód na przelew i wówczas coś odpisze, zobaczymy jak się do tego odniesie.https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/dane-i-ustawienia-konta/centrum-wiadomosci-allegro-LvY8REV7o...
Dziękuję bardzo. To dobra wskazówka. Mam potwierdzenie z banku. Również zapisane wiadomości. Poczekam jeszcze tydzień, jeśli towar dotrze. Potem napiszę Allegro.
@Client:98507746 Przepraszam za mój wpis że "twoja nazwa może odstraszać" ,nie przejrzałem opinii o tobie a widzę że klienci darzą cię zaufaniem i dobrze oceniają twoją obsługę ,teraz po przyjrzeniu się sprawie widzę że trafił ci się kłopotliwy klient i mam nadzieję że uda ci się wypracować kompromis.
@Client:98507746 Sprawdź na wszelki wypadek czy nie zrobiłeś jakiejś literówki w danych przelewu lub nie zamieniłeś cyfr miejscami. Nie bardzo mi się chce wierzyć, że gość, który ma wystawione 12000 ofert oszukał Cię na 220 zł.
@Client:98507746 Dostałem info od "MotoPsychoza" Witam wysylalem napewno w poniedziałek od rana zadzwoń proszę do mnie 607 677 717 I ustalimy szczegóły
Niestety nie umiem mówić po polsku. Tłumaczę teksty za pomocą Google.
Nie odpuszczaj skoro wziął kasę musi się wywiązać z umowy, zajrzyj tu jutro będą moderatorzy , pomogą.😀
Mediator, fajnie że tak się przejmujesz sprzedającym.😁
@LEW433 A czy komuś przeszkadza mediacja ? Przecież po to jest AG, żeby pomagać i kupującym, i sprzedawcom. Nie wyróznia się tylko jednej strony. Czyżby ktos tu się zmieniał w mojego ulubionego "forumowicza"
Witam, dziękuję wszystkim za rady i pomoc. Sprzedawca wysłał towar zaledwie dwa dni temu, dziś paczka dotarła.
Potwierdził otrzymanie mojej płatności. W sumie nie jest to duża kwota. Z wysyłką z opłatami bankowymi 350 zł, ale towar potrzebowałem i zależy mi na zasadzie.
Podsumowanie dyskusji. Czyli mediacja pomogła, klient zadowolony, dostał towar.
"Nie odpuszczaj skoro wziął kasę musi się wywiązać z umowy" Wystarczyły 2 maile i sprawa załatwiona, bez "dyskusji", bez POK, bez kłótni. Odpuszczona.