Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Chciałam poprosić aby Allegro wystawiło mi poprawną fakturę w języku polskim, ponieważ kontakt ze sprzedającym jest utrudniony.
Fakturę wystawił w dwóch różnych językach przez ten zabieg nie mogę uzasadnić jej w rozliczeniu do urzędu oraz u księgowej. Niestety jeżeli nie dostanę poprawnie wystawionej faktury urzędy mi jej nie zaliczą do dofinansowania - nie ukrywam będę musiała się tłumaczyć i przedsiebiorcy oraz firmy pośrednie będą wzywane na wyjaśnienie sytuacji.
Sprzęt zakupiony służy mi do pracy na klientach i w celach zarobkowych.
Czy mogę prosić o zweryfikowanie bądź wystawienie przez Państwa firmę poprawnej faktury, ponieważ rozmawiałam z tłumaczem (zapłaciłam za tłumaczenie faktury w celu dołożenia jej do dokumentacji), który zajmuje się takimi fakturami rozłożył ręce, bo znaczki są przypadkowo wklejone.
Proszę o kontakt jak najszybciej ostateczny termin zloze ja wszelkich dokumentów urzędowych mija 9.01
Pozdrawiam,
Adrianna
@Client:109025446 jak kupiłeś w firmie z zagranicy to masz fakturę w obcym języku, co ma do tego allegro ???
Jeśli nawet tłumacz twierdzi, że nic nie zrobi... to nic nie zrobi, skoro są to przypadkowe znaczki. W innym wypadku po prostu powinnaś mieć tłumaczenie.
Chociaż internet twierdzi, że nie musisz mieć tłumaczenia:
"Także z art. 287 § 1 pkt 2 Ordynacji podatkowej nie wynika obowiązek tłumaczenia dokumentacji sporządzonej w języku obcym na język polski przez tłumacza przysięgłego. Wynika jedynie obowiązek przedstawienia, na żądanie kontrolującego, tłumaczenia dokumentacji będącej przedmiotem kontroli."
@Client:109025446 przykro mi, ale nie mamy możliwości wystawienia faktury za sprzedającego.