Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej wszystkim! Mam problem z korkiem paliwa do Alfy Romeo 166, który kupiłem na Allegro. Oto link do ogłoszenia: Korek zbiornika paliwa Alfa Romeo 156/164/166 (1987-2003).
Zakupiłem korek, bo według numeru katalogowego i opisu sprzedawcy miał pasować do mojego modelu (AR 166). Niestety, kiedy korek do mnie dotarł, okazało się, że nie pasuje do mojego wlewu paliwa – można to zobaczyć na załączonym zdjęciu. Na górze jest korek, który mi przysłano i wlew paliwa w moim aucie, a poniżej widoczny jest korek, który faktycznie pasuje.
Ktoś mógłby pomyśleć, że sprawa jest prosta – odesłać korek i dostać zwrot. Niestety, korek przyszedł z Czech, a koszt odesłania go tam przewyższa wartość samego korka. Sprzedawca twierdzi, że korek na pewno pasuje do mojego modelu, więc nie widzi podstaw do pokrycia kosztów zwrotu.
Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Jak można w takiej sytuacji postąpić?
W opisie aukcji jest, że to korek do Volvo, więc się nie dziwię, że nie pasuje, pewnie się gościu podpiął pod inny korek i dlatego tytuł aukcji jest inny
@KOGIEL_T już tego nie ma w ofercie jest tylko tytuł sprzedawcy 🙂
@Client:104511696 przecież na zdjęciu jak kupowałeś widać że jest inny 😞 to jest twój https://allegro.pl/oferta/alfa-romeo-fiat-lancia-ypsilon-korek-wlewu-paliwa-12991957278
Dostałeś co kupiłeś, sprawdzałeś po VIN czasem w roku są zmiany, czasem mógł ktoś zmienić bak z wlewem ?
Tak sprawdziłem, sam sprzedawca mi wysłał rozpiskę że jest odpowiedni
@komis-bell jakby tego nie przeczytać to 166 nie wynika z opisu
Mogę wysłać screen dyskusji z sprzedawcą który się upiera że to jest odpowiedni korek
zdjęcie które tu wrzuciłem wysłał mi sprzedawca, jako dowód że to pasuje
Przed zakupem było widać że nie będzie pasowac
o jakiej kwocie w ogóle mówimy? Czemu nie sprzedasz tego samodzielnie na jakimś **piiip**?
Nie znam się na tym, ogłoszenie oraz informację w ogłoszeniu mówiły, że będzie pasować. Numer katalogowy produktu świadczył, że będzie pasować. Oczywiście, że z perspektywy czasu jest to oczywiste.
@Client:104511696 pokaż zrzut lub link z info po zakupie. Bo w ofercie jest do Volvo
Dodam tutaj po prostu dyskusję z nimi,tutaj piszą że oczywiście ten kurek nie pasuję i ja popełniłem błąd.
Tutaj kontynuacja dyskusji, co ja im odpisałem.
i po moim wyjaśnieniu sprzedawca nagle stwierdza, że jednak kurek pasuję do mojego pojazdu. Bipolar?
@Client:104511696 Jeżeli nie możesz dojść do porozumienia ze Sprzedającym w dyskusji, skorzystaj z opcji "poproś o pomoc Allegro" - nasz doradca wypowie się wtedy w dyskusji.
Jeśli chcesz udostępnić zrzuty ekranu dyskusji ze sprzedającym, to proszę załoń jego login (inaczej zdjęcie nie będzie mogło zostać zaakceptowane).
@Client:104511696 Przecież jak składasz rekalamcję to nie musisz się przejmować odesłaniem, to sprzedający musi sobie odebrać towar jak uważa ze potrzebny mu do reklamacji, albo niech etykietę Ci podeśle, nie daj się wciągnąć w żadne koszty, napisał i masz dowód że pasuje to niech teraz go wymieni albo inne rozwiązanie zaproponuje.
Sprzedawca jest z Czech. Mówią mi w prost że nie będą ponosić tego kosztu i odrzucą prośbę o zwrot kosztów za dostawę, ponieważ według nich wszystko jest okej - według numeru katalogowego powinien kurek pasować i jednocześnie twierdzą, że przecież po zdjęciach które wysłałem kurek nie pasuje i ja popełniłem błąd zamawiając ten kurek, więc również nie zwrócą za odesłanie. Finalnie cena wysyłki kurka do czech jest większa niż cena samego kurka.