Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Podczas zapłaty blikiem za zamówienie strona płatności się zawiesiła wyskoczył komunikat o jakiejś awarii pieniądze z konta zostały mi pobrane a sprzedający dostał komunikat ze płatność nie została zakonczona. W komunikacie o awarii strony była wzmianka ze po 48 godzinach pieniądze zostaną zwrócone. Trzeba podejmować jakieś dodatkowe kroki czy po prostu odczekac dany czas??
@nielot77 Tak, jeśli to był zakup na allegro to środki wrócą w ciągu 3 dni samoczynnie.
Zastanawia mnie tylko ten komunikat - nie kupiłeś czasem przez podesłanego "linka do allegro"?
Ogłoszenie było na stronie **piiip** ale sprzedawca wrzucił link na allegro lokalnie
@nielot77 Niestety zła wiadomość - to nie był link do allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis allegro. Oszustwo.
Pieniądze w zasadzie nie do odzyskania.
Zerknij do banku co dokładnie widnieje przy tej płatności BLIK - najpewniej będzie to po prostu wypłata z bankomatu...
Rodzaj operacji BLIK - ZAKUP E COMMERCE
@nielot77 No ok czyli nie wypłata w bankomacie a jakiegoś rodzaju zakup.
Tak czy inaczej niestety było to oszustwo.
Czyli pieniedzy nie ma szans odzyskać??
Spróbować można ale nie nastawiaj się na pozytywny finał.
Możesz się zgłosić na policję i dopytać w banku co można zrobić.
Ile poszło?
600
@nielot77 Prześlij proszę link do tej oferty, zgłoszę tę stronę do zablokowania
@nielot77 Dziękuję, zgłoszę link do zablokowania. Ty możesz zgłosić sprawę na policję.
https://allegro.87291472.shop/oferta/49242c08-8089-47f6-908f-1126d9fae84c
Ja miałem takiego straciłem 800zł
Czy taki link może wyłudzić dane z komputera ?
@ewka_kr_2006 Danych z komputera nie ukradnie, ale właśnie może wyłudzić pieniądze. Przykro mi, ale w tym wypadku sugeruję zgłoszenie sprawy na policję.
Dziękuję za odpowiedź
😕
Ja mam też, nie mam BLIKa.