Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ciągle mam problem z uzyskaniem faktury za zakupione towary. Czy tak trudno jest przesłać fakturę jeśli zaznaczę opcję, że chcę otrzymać fakturę i napiszę dane do faktury. Nie wiem czy trafiam na opieszałych sprzedawców ale póki co w polskim prawie podatkowym jest obowiązek wystawiania przynajmniej faktury uproszczonej by rozliczyć się z VATu.
@Client:47062394 Jeżeli zaznaczysz opcję faktury przy zakupie i jej nie otrzymasz, otwieraj Dyskusje; https://allegro.pl/dyskusje/nowa wtedy szybko sprzedawcy doślą.
@markam43 postać inna, głos ten sam?🤔
@Client:47062394 a moze dostajesz na email? Tak bardzo często jest wysyłana faktura
Proszę, aby TWA nie zadawało mi pytań. Odpowiadam tylko na pytania autorów wątków.
@markam43 😂🤣😂🤣😂🤣
@pinsplash Oczywiście że głos i szybkość reakcji. 😁
Pewnie są różne tego powody, jednak należny pamiętać,że wg ustawy fakturę VAT należy wystawić nie później niż 15 dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym dokonano dostawy towaru lub wykonano usługę.
Ustawodawca daje sprzedawcy czas na wystawienie faktury i nie musi być to zrobione od razu.
@Client:47062394 Pewnie są różne tego powody, jednak należny pamiętać,że wg ustawy fakturę VAT należy wystawić nie później niż 15 dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym dokonano dostawy towaru lub wykonano usługę.
Ustawodawca daje sprzedawcy czas na wystawienie faktury i nie musi być to zrobione od razu.
Zgadzam się, ale po nawiązaniu dyskusji okazało się, że sprzedający przesłał mi fakturę dnia 01.01.2021 na adres e-mail w korespondencji prowadzonej w ramach Allegro, który nie jest adresem email dodanym do mojego konta allegro. Więc de facto nie dostałam faktury.
@Client:47062394 To skąd miał ten email?🤔
Ten mail wyświetla się w powiadomieniu otrzymania wiadomości na skrzynkę allegro na maila jak prowadzi się korespondencję poprzez wiadomości allegro. Tylko w pomocy allegro napisano, że tego maila sprzedający nie może stosować. Bo ja nie mam do niego dostępu.
@Client:47062394 sprawdź spam. Masz dostęp. To TWÓJ email tylko ukryty przez Allegro aby Sprzedający go nie widział. Tak więc dostałeś fakturę
Jak mam sprawdzić tego maila? Nie wiedzę nigdzie takiej możliwości.
@Client:47062394 To jest ten sam mail na który masz zarejestrowane Allegro. I tam sprawdzaj 🙂
To nawet w spamie nie ma żadnej wiadomości o podobnej treści.
@Client:47062394 A w Centrum Wiadomości ? Tutaj ?
@Client:47062394 Napisz do sprzedawcy, niech Ci tę fakturę prześle pocztą. Ty nie musisz jej szukać po nie wiadomo jakich mailach i zakładkach. Do paczki powinien włożyć, miałbyś ją już dawno.
@markam43 Skąd ja znam tę narrację? 😂🤣😂🤣😂🤣
Proszę, aby TWA nie zadawało mi pytań. Odpowiadam tylko na pytania autorów wątków.
@WREDZIA-W1 nie żeby cierpiał nie wiedząc tego - ale co to jest TWA i kto do niego należy?🤔