anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Proszę o pomoc zwrot

Client:49491567
#7 Wielbiciel#

Zakupiłem koła rowerowe tarcze opony kasetę całość wartości 2150zł Sprzedający beż moiej wiedzy wygenerował sobie etykietę na przesyłkę i po dwóch dniach wysłał całość Pocztex Paczka zaginęła a do mnie doszła inna paczka z jakimiś plastikami do samochodu Sprzedający nie wzioł nr przesyłki z allegro na moim profilu Allegro Lokalnie jest odziwo paczka oczekuje na wysłanie Ja środki pieniężne przelałem na konto Allegro i nie mam kół i pieniędzy Allegro każe czekać ja czasu nie mam na czekanie bo już termin wyjazdu się zbliża i do tego w moie urodziny 19.01.2024 i nie mam na zakup ponownie kół a Allegro nie chce dać  zwrotu środków proszę o pomoc

oznacz moderatorów
80 ODPOWIEDZI 80

#7 Wielbiciel#

Ten co nie ma rozsądku Sprzedający który to wysłał

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A jak miał ci wysłać, twoim zdaniem?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#
  • Moim zdaniem powinien mi powiedzieć czym chce wysłać i jest więcej możliwości wyboru firm przewozowych
oznacz moderatorów

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

A próbowałeś skontaktowac sie ze sprzedającym? Czy od razu dyskusja? Co on na Twoje pretensje? Dowód nadania musi miec.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Pewnie ma. Idzie o to że nie wkleił w zakup 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@AptekaNatolinska Jak ma że nadal to wszystko jest ok, jak odkryjesz sedno tego tu to napisz!

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Ja nie mam pretensji nie mam zamówienia i tylko 2150zł ...i zero pomocy z allegro proszą o cierpliwość i czekać ja nie jestem szeikiem odkładałem tą kasę i allegro jak bieże prowizja od sprzedaży niech chroni kupujących a sprzedający jak se wybiera pocztex niech sobie czeka 30 dni na ubezpieczenie

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Ale chroni kupujących!!! Ale nie od razu i po spełnieniu warunków. 
tak zakupy są bezpieczne co nie znaczy że zawsze bezproblematyczne! 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#
  1. A co mi po dowodzie nadania i reklamacji paczka do mnie doszła były tam plastiki do citroen za 50 zł ja nie nadawałem tej paczki ja kupiłem koła za 2150zł i ich nie mam
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#
  1. A kto zawiera z pocztą Polską umowę ma rozsądek
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

I ten Pan nie wziol nr przesyłki z allegro u mnie na stronie przesyłka czeka na wysłanie a ja pieniądze wpłaciłem i po 7dniach powinni mi dać wniosekallegro protec a nie chcą

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:49491567 Niech zgadnę - wybrałeś paczkomat ale koła do paczkomatu się nie zmieszczą więc sprzedający nadał kurierem tak?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tak 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:49491567 Generalnie to powinien on z Tobą uzgodnić formę wysyłki jeśli wybrana przez Ciebie była niemożliwa do realizowania ale nie zmienia to faktu, że przesyłka została nadana.
Trzeba złożyć reklamację i czekać na jej rozwiązanie - od tego zależą dalsze kroki.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Strasznie trudno uzyskać jakieś informacje z tego. nie muszą Ci dawać wniosku do AP jeżeli nie ma pewności co do transakcji albo są jakieś niedomówienia. Przy zakupie na Allegro Lokalne może taką przesyłka iść poza systemem,  atu widać ze nie da się wysłać paczkomatem.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Racja ale prowizja wzięło Allegro za sprzedaż pieniążki były przez Poznań przelane to trzeba zrobić możliwość wysłania towaru jak nie paczkomat to kurier wydrukowali nr przesyłki ja na pocztex się nie zgodziłem to sprzedający sam sobie wybrał 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Uwiesiłeś się tego Poznania. Co ma Poznań do tego? Tam tylko Allegro ma siedzibę. Allegro umożliwilo pośrednictwo i metody płatności a pieniądze poszły do sprzedającego. Wysłał kurierem najdogodniejszą dla niego metodą. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#
  • A proszę już mówię Poznań ma to do tego ,że nie wysyłasz kasy na konto sprzedającego tylko na allegro to jest formą ochrony kupujących i za to biorom prowizje
oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Wysyłasz kasę na subkonto Allegro a ono przekazuje sprzedającemu. Pieniądze nie zostają u Allegro. Prowizję biorą ale nie za przekaz środków i nie od Ciebie 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#
  • Najdogodniejsza metoda dla niego a dla mnie jaki prawem bez moiej zgody a ja mam teraz czekać jak sprzedający wybiera pocztex niech se czeka
oznacz moderatorów