Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem koła rowerowe tarcze opony kasetę całość wartości 2150zł Sprzedający beż moiej wiedzy wygenerował sobie etykietę na przesyłkę i po dwóch dniach wysłał całość Pocztex Paczka zaginęła a do mnie doszła inna paczka z jakimiś plastikami do samochodu Sprzedający nie wzioł nr przesyłki z allegro na moim profilu Allegro Lokalnie jest odziwo paczka oczekuje na wysłanie Ja środki pieniężne przelałem na konto Allegro i nie mam kół i pieniędzy Allegro każe czekać ja czasu nie mam na czekanie bo już termin wyjazdu się zbliża i do tego w moie urodziny 19.01.2024 i nie mam na zakup ponownie kół a Allegro nie chce dać zwrotu środków proszę o pomoc
Niestety ale @az1rael ma rację odnośnie pomówienia. Do puki nie masz prawomocnego wyroku sądu, nie możesz nikogo nazywać oszustem, bo jest to pomówienie (mamy w Polsce domniemanie niewinności).
Poza tym nie jesteś w żaden sposób udowodnić, że to sprzedawca celowo wysłał inny towar, a sprzedawca nie jest w stanie udowodnić, że naprawdę dostałeś coś innego, a nie próbujesz wyłudzić odszkodowanie (sorki, ale Januszy w tym kraju nie brakuje). To tradycyjny przykład problemu "słowo przeciw słowu". Dlatego musi być postępowanie reklamacyjne u przewoźnika, a potem być może postępowanie karne.
A ja nie ubezpieczyłem tej przesyłki sory ale nie ubezpieczyłem to ubezpieczenie nie jest na mnie mi tylko zależy na tej paczce co zaginęła
Ja Pisałem już wcześniej żeby mnie w tą całą wysyłkę nie mieszali ja tego nie wysyłałem zapłaciłem i tyle nie mam kasy kół i nic nie rozumiem ciekawe co Poczta odpowie na reklamacje i mam nadzieję że allegro mi pomoże
Kwestię komu przysługuje prawo do zgłoszenia reklamacji, reguluje ustawa Prawo pocztowe oraz rozporządzenie w sprawie reklamacji usługi pocztowe. Te przepisy dotyczą wszystkich operatorów pocztowych i kurierskich w Polsce.
Odbiorca może zgłosić reklamację, jak nadawca zrzeknie się swoich praw do przesyłki lub jak przesyłka zostanie doręczona. Nie dotyczy to jednak ubezpieczenia (nie jest to usługa pocztowa, a ubezpieczeniowa), tu obowiązują zapisy OWU.
A sprzedający nie powinien zwrócić mi środków za zamówienie i dochodzić z przewoźnikiem co się stało zjego paczka bo ja nic nie mogę zrobić
Ale właśnie przesyłka została doręczona z moimi danymi tylko co innego przyszło w niej i mi się wydaje że nie powini odrzucić moiej reklamacji
Nie powini odrzucić reklamacji moiej
Powiem Ci tak musisz czekać,bo sprzedający ma 14 dni,aby się odezwać a w efekcie końcowym każą złożyć wniosek do allegro protect i co? Dostaniesz jakieś 50 zwrotu i będziesz w plecy ..
Sprzedający musi złożyć reklamację na reklamacje cyrk Allegro obiecało wystosować pismo do przewożnika na zwrot pieniędzy
A ja brak kasy brak towaru cyrk
Pytanie czy przesyłka była z ustaloną wartością . Musi być wpisane na druku etykiecie
A deklaracja wartości była 2300zł i ja się pytam co ja mam do tego ja zapłaciłem kase i przesyłki nie mam ja złożyłem odwołanie ale mnie oleli na policje nie mogę zgłosić bo to nie moja przesyłka A poczta olewa sprawę i daje 100 zł jak za polecony Mi czas leci nie mam kół do treningu za maratony zapłacone i jak trenować A każdy ma mnie za Janusz i nie ma mondrego rozwiązania z tego Poczta kase za przesyłkę wzięła sprzedający kase za Oła ma Allegro ma prowizja A ja niemam nic...
Tu się wszystko zgadza. Poczta wypłaca odszkodowanie do wysokości 100 zł. Resztę wypłaca bezpośrednio firma ubezpieczeniowa.
Pytanie czy nadawca zgłosił szkodę do ubezpieczyciela, bo PP w tym nie pośredniczy.
@pecela jak czytam to wszystko to się nie dziwię że autor nic nie ugrał, tu jest tylko niewiadomych i niedomówień 😞
To jest żart czemu 50% Do sądu pujde poczekam z trzy lata ale nie odpuszczę zło....
@Client:49491567 te 50% to z protecta chcą ci oddać?