Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Opłaciłem zakup z darmową dostawą SMART z odbiorem w punkcie - stacja paliw Orlen kilkaset metrów od domu. Sprzedający poprawnie wysłał przesyłkę, jednak PP nie dostarczyła przesyłki do punktu odbioru tylko - z nieznanych przyczyn - przekierowała przesyłkę do odległej o 5 km własnej placówki pocztowej. Czy mam obowiązek jechać tam i stać w kolejce po odbiór? Kto poniesie koszt przesyłki zwrotnej, jeśli nie odbiorę przesyłki?
w sumie, skoro zapłaciłeś za towar to raczej musisz po niego jechać, by odebrać, w tych czasach na takie akcje są przyzwolenia, więc do końca koron tak może być 🙂 chyba, że ci nie zależy na odbiorze no to nie wiem 😛
/.../ to raczej musisz po niego jechać /.../
Dlaczego tak piszesz?
no a jak? 😮 raczej nikt nie przywiezie spowrotem na orlen, skoro dostałeś informację 🙂
no chyba że ci nie zależy, ale to już sprzedający nie odpowiada za brak chęci odbioru 🙂
Niestety, ale pracownicy poczty doopy nie ruszą.
Miałam już z nimi "przeboje" z próbą doręczenia paczek, których wcale nikt mi nie doręczył, tylko sobie wklepali w system, bo się nie chciało.
Dzwoniłam więc na pocztę i poprosiłam o ponowne doręczenie, bo ja za to nie odpowiadam i opłaciłam paczkę z doręczeniem, a nie z odbiorem w punkcie. Odmówili i kazali przyjść na pocztę 😠
To, jak grochem o ścianę 😞 Musisz niestety udać się na tę choler.ną pocztę, wystać swoje w kolejce i odebrać osobiście 😕
Jeśli masz paczkomat blisko Twojego miejsca zamieszkania, to olej pocztę i zamawiaj do paczkomatu. Odbierzesz po pracy, kiedy masz czas i po kłopocie 🙂
@Wioletta2701 - od zawsze (od kiedy są paczkomaty) tak robię. Teraz, to nawet podjeżdżam pod sam paczkomat i otwieram skrytkę siędząc jeszcze w kabinie! Najczęściej nawet nie muszę silnika gasić. Ale ten Sprzedający nie udostępnił paczkomatów...
Szkoda, że tak się stało. Też mam poczty powyżej dziurek w nosie i zamawiam tylko, jeśli nie ma innej opcji, jak Ty.
Głównie zamawiam do paczkomatu, bo wygodniej się już naprawdę nie da.
Pozdrawiam 🙂
Pierwsze pytanie czy od razu tam trafiła czy Ty nie odebrałeś na czas i trafiła do palcówki ???
Od razu dostałem awizo SMS-em o odbiorze w placówce PP. Moja stacja Orlen cały czas jest czynna, tyle tylko, że obsługuje przez okienko, do wewnątrz się nie wchodzi.
Napisz do sprzedawcy niech, złoży reklamację na poczcie, odbiory w punktach poczty działają poprawnie a wręcz poczta zachęca do takiego nadawania, więc albo pomyłka albo jakiś problem, skoro wybrałeś stację nie masz obowiązku jechać i stać na poczcie. Ale poinformuj sprzedawcę o zaistniałej sytuacji niech interweniuje.
Jeśli na liście przewozowym widnieją poprawne dane, takie które podałeś Sprzedawcy, to nie jest to jego wina
Podejrzewam że przez aktualny stan, zrzucają paczki do jednego punktu- tego najbardziej przystosowanego, w celu uniknięcia niebezpieczeństwa większej ilości placówek, na przykład taka stacja paliw, jest to kluczowe miejsce i zagrożenie wyeliminowania tego miejsca na czas dezynfekcji itp. wiążę się z ogromnymi stratami, stąd możliwe przekierowania
Powtórzę: Sprzedający poprawnie wysłał przesyłkę, jednak PP nie dostarczyła przesyłki do punktu odbioru tylko - z nieznanych przyczyn - przekierowała przesyłkę do odległej o 5 km własnej placówki pocztowej.
Ten "najbardziej przystosowany" to według Ciebie placówka pocztowa? W tym przypadku UP Warszawa 4 przy ul. Targowej 73 to chyba drugi co do wielkości urząd pocztowy w Polsce, po poczcie głównej przy ul. Świętokrzyskiej.
Moim zdaniem odbiór w punkcie, zwłaszcza na stacji benzynowej obsługującej przez małe okienko, jest duuużo bezpieczniejszy.
Ciężko powiedzieć co było faktycznym powodem, i dokładnej informacji raczej też nie jesteśmy w stanie poznać
Aktualnie znacznie zwiększyła się sprzedaż przez internet, co za tym idzie większa ilość paczek, więc może przepełnienie
Nie szukamy tu powodu takiego stanu rzeczy. Nie ma też dla sprawy znaczenia, jaki duża jest ostatnio sprzedaż przez internet.
Pytania są dwa:
1. Czy mam obowiązek jechać tam i stać w kolejce po odbiór?
2. Kto poniesie koszt przesyłki zwrotnej, jeśli nie odbiorę przesyłki?
Jeśli coś kupiłeś to tak powinienieś jechac i odebrać przesyłkę,
Jesli była to płatność poprzez smart zwrot jest darmowy
Czy mam obowiązek jechać tam i stać w kolejce po odbiór?
Z naciskiem na słowo OBOWIĄZEK.
dobrze, że nie przerzucili na Orlen przy Prymasa 😂
Pomiędzy Orlenem, który ja wybrałem, a UP do którego PP przerzuciła przesyłkę, jest wiele punktów odbioru duuuużo bliżej.
do których pewnie też nie podrzucają 😕
I nie zamieszczają żadnych informacji na swoich stronach.