Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Oczekując na przesyłkę (do niemiec) w dniu dostarczenia pojawił się komunikat o błędnym adresie przez co kurier nie mógł jej dostarczyć. Adres podałem prawidłowy ale pominalem to, że jest to hotel. Ale nazwę hotelu podałem w dodatkowej wiadomości dla sprzedającego. Sprzedający nie wpisał tej nazwy przez co podejrzewam że nie było nawet próby dostarczenia. Co w takiej sytuacji? Podejrzewam, że towar wróci do nadawcy A ja chciałbym już zrezygnować z zakupu. Czy mogę? Wracam do Polski A zamówiłem ubrania w których chciałem wrócić ale w tej sytuacji to dla mnie już bezsens..
Oczywiście że możesz:
Sprzedawca nie ma możliwości dopisania lub edycji adresu, nazwę hotelu należało wpisać samemu obok imienia i nazwiska.
Teraz sprzedawca zapłaci za wysyłkę i zwrot i mając kosztowną nauczkę zapewne wycofa się realizacji zamówień za granicę.
Dobry przykład by wskazać zainteresowanym pytającym klientom, dlaczego sprzedawca nie dostarcza za granicę.
Szczerze pierwszy raz dokonałem takiego zakupu. Nie mam o to pretensji do sprzedającego bardziej uważam że jest to wina kuriera. Nawet nie był na recepcji. A sam czekałem przed hotelem bo miałem podany czas w jakich godzinach kurier będzie. A nawet to nie było. Adres był kompletny ulica, nr. Budynku, kod pocztowy i miejscowość. Ja też niestety z tego powodu nie jestem zadowolony..
Pewnie przesyłka nie trafiła do kuriera tylko została zawrócona na sortowni. Widocznie w Niemczech, jeśli przesyłka jest na osobę prywatną a pod podanym adresem jest firma albo jak w Twoim przypadku hotel to musi być również podana nazwa tej firmy/hotelu.
@Marketplejs Wejdź w zakładkę Moje zakupy i kliknij tam Zwrot towaru, wypełnij formularz i zatwierdź. Nie ma większego znaczenia, jaką metodę odesłania towaru tam zaznaczysz, bo nie będziesz go odsyłał. Druga opcja - wyślij sprzedawcy mailem swoją rezygnację z zakupu i podaj nr konta do zwrotu wpłaty.