anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłka odebrana podczas gdy jej nie odbierałem bo nie dostałem powiadomienia odbierz przesyłkę

Client:97639212
#8 Zapaleniec#

Opis problemu: Moje zamówienie z 22 marca na stronie Allegro pokazuje przesyłka opłacona , oczekuje na nadanie , w drodze ,przesyłka odebrana 26 marca godzina 11:37 .

Problem jest w tym ,że ja jej nie odebrałem i nie dostałem powiadomienia a jest zapis na Allegro ,że przesyłka jest odebrana mało tego nie ma w zestawie wysyłki pozycji odbierz przesyłkę .Z Allegro korzystam od 3 lat i nigdy nie miałem takiej sytuacji.

Przesyłka figuruje jako odebrana 26 marca godzina 11:37 ale przed statusem odebrana jest jeszcze odbierz przesyłkę a tego zapisu nie ma na mojej stronie Allegro są cztery etapy a powinno być pięć jak dobrze pamiętam status odbierz przesyłkę jest informacją powiadamiającą na telefon i na pocztę z kodem odbioru .Tego etapu tutaj nie ma pytanie dlaczego ? ja tego nie wiem .

Właściciel sklepu wysłał mi skan gdzie jest informacja ,że on wysłał mi tą przesyłkę  i ze ona jest odebrana 

Na mojej stronie Allegro jest też zapis ,że jest ona  odebrana ale jest pominięty jeden punkt tj odbierz przesyłkę 

Jak to możliwe , że doszło do takiej sytuacji taka rzecz nie powinna się wydarzyć jestem po dyskusji z właścicielem  sklepu na czacie Allegro który ich o tym powiadomił jak na tą chwilę nie mamy odzewu z ich strony . 

I co dalej ? z tym kto powinien to wyjaśnić ? bo na pewno nie ja jako kupujący bo nie mam instrumentów do rozwiązania tej sprawy 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:97639212 Podaj mi numer tej paczki.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Nie mam numeru paczki mam tylko taką informację 

Podaje numer zamówienia 

c7396ba0-e879-11ee-8e91-4705bad7d48b

PRZEWOŹNIK I NUMER PRZESYŁKI 

UPS
1Z835R2A6800534162
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Dodam jeszcze identyfikator płatności 

IDENTYFIKATOR PŁATNOŚCI

fe3c8556-e879-11ee-83e4-d10a40cea4cd
Płatność w ramach usługi Przelewy24
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Tak się składa  ,że dziś odebrałem inną przesyłkę (wodę mineralną) zamówioną przez Allegro i przejrzałem listę powiadomień tej innej przesyłki gdzie jest punkt przesyłka w drodze jako powiadomienie na poczcie 

Natomiast w tej przesyłce która do mnie nie dotarła nie ma tego powiadomienia ale w pozycji rozwiń szczegóły występuje następująca kolejność tj zakup opłacony , oczekuje na nadanie , w drodze , i przesyłka odebrana . Pozycja w drodze która jest po rozwinięciu szczegółów nie ma swojego odpowiednika w powiadomieniach na moim email-u tak jak ta przesyłka z wyżej opisaną wodą .

Wygląda mi to tak jak by przesyłka ta  mogła nie być wysłana ? tylko dlaczego są te zapisy w szczegółach gdzie widać również brak pozycji odbierz przesyłkę

Podaje te szczegóły ponieważ widać różnice w powiadomieniach obu przesyłek a tak sytuacja 

musi mieć możliwość rozwiązania tego problemu .

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

I co dalej z przesyłką w mojej sprawie ma Pani jakiś pomysł ? na rozwiązanie tego problemu . 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:97639212 podpytam jeszcze, ponieważ status błędnie wskazuje na to, że odebrałeś przesyłkę, natomiast, czy byłeś w punkcie odbioru tej przesyłki? 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Jakim cudem jak ja nie dostałem powiadomień przecież opisałem sytuację ,że u mnie na Allegro po rozwinięciu szczegółów nie ma jednej pozycji odbierz przesyłkę ta pozycja jest powiadomieniem na telefon i email z kodem odbioru . Mogę pójść do sklepu się zapytać tylko co z tego jak nie mam kodu odbioru o ile ta przesyłka w ogóle dotarła .

Wczoraj na mojej poczcie po przeglądzie emalii zauważyłem jeszcze jeden szczegół mianowicie taki ,ze ta przesyłka nie miała oddzielnego  powiadomienia w drodze . Zauważyłem to po innej przesyłce od Allegro ,którą odebrałem i tam takie powiadomienie było . Po rozwinięciu szczegółów  są u mnie 4 pozycje a powinno być 5 brakuje odbierz odbierz przesyłkę . Powiadomieniami zawiadujecie wy państwo na Allegro bo to od was z waszego programu realizowane są dostawy zamówionych towarów . 

Zróbmy tak za chwile pójdę do tego sklepu i niech osoba która go prowadzi sprawdzi czy jest paczka na moje nazwisko  wezmę tj numer przesyłki i numer przewozowy i zobaczymy czego się dowiem . 

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Zamykamy sprawę moja przesyłka była w punkcie odbioru pracownik powiedział mi ,że przyczyną są błędy w powiadomieniach przesyłkę odebrałem dziś 29 marca  o godzinie około 13:25 a  odebrałem podając tylko nazwisko i imię .

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:97639212 oki! Cieszę się, że udało się to wyjaśnić  i dziękuję za informację 🙂 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

jandabezoka
#2 Obserwator#

Mam identyczny problem. To znaczy nie odbierałem przesyłek, nie byłem w paczkomacie, ale od razu mam informację, że przesyłki zostały odebrane.
Nie dostałem też powiadomień o dostawie - ani na mejla, ani w aplikacji. Nie mogę iść po odbiór, bo to nie jest punkt tylko paczkomat. 
Co można zrobić w tej sytuacji? Prośba o pomoc. 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@jandabezoka Cześć! Postaram się pomóc, ale powiedz proszę, której paczki to dotyczy? 

oznacz moderatorów