Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam 13.08. przedmiot na portalu ogłoszeniowym z przesyłką pocztową poleconą firmową zamiejscową. Etykietę generuje portal.
16.08. o godzinie 16:03 przesyłka została nadana. Do dziś nie dotarła. Czy też tak długo idą Wam te przesyłki lub tak długo na nie czekacie?
Poczta pogrywa sobie z nami w piki 😡 Serwis gwarantuje zwrot pieniędzy, ale mi zależy na zamówieniu. Czy spotkaliście się z czymś takim?
@Wioletta2701 Chodzi Ci o Allegro przesyłka polecona? Tak, one idą stosunkowo długo, około 5,6 dni.
@xyz96 Nie, nie chodzi o Allegro, a o Vinted.
Czekam jeszcze jutro, a potem dzwonię na pocztę.
Najgorsze w tym, że w śledzeniu przesyłek masz tylko informację, że nadano, gdzie i o jakiej godzinie oraz o rodzaju przesyłki.
Nie można prześledzić historii przesyłki -punktów, sortowni..., gdzie przesyłka się znajduje 😒
Tragedia 🤬
@Wioletta2701 - więc chyba kompletnie pomyliłaś portale. Po co tutaj piszesz o zakupach na Vinted? Równie dobrze możesz pisać o zakupach na Amaz.., Eb.., i innych platformach. To forum dotyczące transakcji na Allegro, a nie Vinted. To są kompletnie 2 różne rzeczy.
Chciałam zapytać tylko o tę formę przesyłki doświadczonych osób. Czy coś w tym złego?
Forum dostępne jest dla każdego, a więc ktoś może posiąść istotną informację.
@Wioletta2701 cóz skoro etykiete generuje tamten portal to warunki moga być inne niż allegro przesyłka polecona ( nie muszą lecz mogą) wszystko zależy jaką umowę ma tamten portal z pocztą.
Sugeruje napisac tam do supportu pewnie tam Ci najdokładniej wyjaśnią.
@Wioletta2701 Możesz poprosić sprzedawcę o numer nadania przesyłki a sama po numerze sprawdzisz gdzie się znajduje.
@kolekcjoner608 przy przesylce poleconej nie sprawdzi. Nie ma dokładnego trackingu. Jest tylko godzina i miejsce nadania a potem dopiero jest pokazane kiedy dojedzie do placówki doręczającej.
Przez cały czas jest status " w transporcie"
@_Likos_ No ale chociaż widać czy sprzedawca nadał czy zwleka z wysyłką.
Ni właśnie, że nie widać. Automatycznie dostaję numer przesyłki, a śledząc widziałam tylko kiedy i gdzie przesyłka została nadana i kiedy była w doręczeniu.
Co się z przesyłką w międzyczasie działo nie było wyświetlane, bo tak działa poczta , co jest bynajmniej dziwne 😒
Kiedyś gdzieś czytałem, że listy - z racji zbiorczego transportowania - nie są w międzyczasie pojedynczo skanowane. Dlatego w przypadku paczek dane są dokładniejsze.
@Wioletta2701 Wiesz, że możesz pisać na forum Vinted? Tam na pewno jest więcej doświadczonych vintedzianek niż tutaj.
Nie wiedziałam, alez racji większego doświadczenia allegrowiczów wolałam zapytać tutaj ☺️
Grzechu ciężkiego raczej nie popełniłam 😉
To jeszcze nie jest tragedia (jeśli chodzi o czas dostawy), zwłaszcza w przypadku ekonomicznej.
A śledzenie, w przeciwieństwie do paczek, właśnie tylko tyle pokazuje, czyli start i dostarczenie.
Listy polecone czesto ida tak dlugo, to normalne. Mysle, ze w poniedzialek, najpozniej wtorek otrzymasz przesylke 🙂
@firmakrzak @xyz96 Dziękuję Wam za informacje.
Przesyłka jest dziś w doręczeniu. Tak długo mi jeszcze polecony nie szedł, ale zawsze musi być kiedyś ten pierwszy raz 😉
Miłego dnia ☺️