Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przy zakupie przedmiotu z allegro blikiem, wskoczyłaś mi jakaś dziwna płatność 12 zł. Okazało się, że za przedmiot nie zapłaciłam. Kod blik podałam na stronie allegro i nadal nie rozumiem tej sytuacji. Za co zdjęli mi z konta tę kwotę. Czy ktoś miał taką sytuację i gdzie się odwołać. Na jaką stronę poszła wpłata? https://www.lotto.pl/
Proszę o odpowiedź
@kura_nioska zapewne zakup zrobiłaś z podesłanego linku, więc nic nie kupiłaś, bo to nie była strona Allegro😉, ale ciekawostką jest to, że oszuści już nie wypłacają w bankomacie i nie kupują kryptowalut, tylko grają w lotto😁
Sama wchodzę na allegro, kwota za przedmiot była 10x większa. To chyba nie o to chodzi.
@kura_nioska a masz link do aukcji🤔
To raczej wygląda na zbieżność kodów BLIK i zwykłą pomyłkę.
Nikt nie będzie oszukiwał na 12 zł i tym bardziej na lotto gdyż każde konto gracza musi być zweryfikowane przez bankowość elektroniczną lub dowodem osobistym w oddziale totalizatora.
@kura_nioska @zapoznaj się z tym artykułem - https://niebezpiecznik.pl/post/stracil-pieniadze-bo-na-smartfonie-wyskoczyl-mu-cudzy-blik-do-potwier...
niestety ale przy rosnącej popularności BLIKa i setkach tysięcy transakcji dziennie takie sytuacje chociaż bardzo mało prawdopodobne to będą się zdarzać.
Złóż reklamację w banku.
@komis-bell no to wygląda na czeski błąd, bo aukcja jest legitna
ale kod wpisałam na aukcji i potwierdziłam w banku i wskoczyła kwota 12zł. Zakup był nadal nie opłacony.
@kura_nioska mogłaś się pomylić i wpisałaś 122 435 zamiast 122 453, trzeba było patrzeć w aplikacji co potwierdzasz
@kura_nioska @Zapoznaj się z artykułem który wkleiłem - na 99,9999% dokładnie taka sytuacja Cię spotkała jak jest tam opisane.
Też lubię Dino, dzięki
reklamacja złożona w banku, ale bardziej winiłabym allegro. W końcu błąd był po ich stronie.
@kura_nioska Allegro nie ma z tym kompletnie nic wspólnego.
Najpewniej było tak, że komuś wyskoczył w apce BLIK np. 123 456 a Tobie 132 456 i ten ktoś błędnie wpisał 132 456.
Finalnie to Ty potwierdziłaś transakcje w aplikacji nie czytając czego ona dotyczy więc niestety ale fakty są takie, że masz też w tym swoją winę.
Nie sprawdziłaś co potwierdzasz i na jaką kwotę.
Tym razem szczęśliwie było to tylko 12 zł ale równie dobrze mogło to być 1200 albo i o wiele więcej 😉
Transakcje BLIK-iem są nieodwoływalne. Wynika to z zasady działania systemu oraz bardzo dokładnej informacji w apce bankowej w momencie płatności.
W komunikacje w apce bankowej podany jest typ transakcji (czy płacisz w sklepie stacjonarnym, przez internet, wypłacasz z bankomatu, czy też zlecasz stałe zlecenie BLIK). Do tego podany jest adres punktu, a w przypadku płatności przez internet adres strony www.
A i bank nie odpowiada za to, że klient nie zapoznał się komunikatem, który potwierdza. Dla banku transakcja została wykonana w pełni świadomie, co zostało potwierdzone kodem PIN lub odciskiem.
@komis-bell taki zbieg okoliczności, ale ostatnio liczyłem sobie prawdopodobieństwo wygrania w lotto i trafienia na odpowiedni kod podczas robienia zakupów i łatwiej trafić blika niż "trójkę" w Lotto😉
@KOGIEL_T no tak bo BLIKów jest w końcu tylko 999999 a kombinacji 6 w Lotto chyba jakieś trzynaście razy więcej 🙉
@komis-bell dodatkowo wpisując randomowy blik w sklepie, masz go za darmo, a za zakład lotto trzeba zapłacić😁