Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przypadkowo zakupiłem przedmiot, którego nie obserwowałem przez allegro Pay i jestem pewien, że tego nie dokonałem, a sprzedający nie zgodził się na zwrot i poinformował mnie, że już towar wysłał? Czy ktoś miał takie zdarzenie?
@slonar1 To co piszesz jest bardzo niejasne, zagmatwane.
Więc kupiłeś czy nie kupiłeś?
Zapłaciłeś?
Sprzedający firma czy prywatny?
Może ktoś włamał się na twoje konto?
Przepraszam, ale jestem wkurzony sytuacją...Podobno o 23.00 w niedzielę jak spałem, kupiłem jakąś paterę talerz i to przez allegro Pay?
W poniedziałek rano jak zobaczyłem, że zapłaciłem 310zl, to od razu zgłosiłem zwrot, lecz sprzedający nie zgodził się i wysłał towar, czeka na Poczcie.
podaję nr zam.13524477849.
@slonar1 sprawdziliśmy dokładnie Twoje konto, ale nie ma na nim żadnych śladów włamania, więc zapytaj proszę swoich współdomowników, rodzinę lub znajomych, czy nikt np. nie dokonał go z Twojego konta.
Nie ma takiej możliwości, żeby ktoś z domowników bez mojej wiedzy kupił coś na allegro, tym bardziej prz allegro Pay, gdzie trzeba potwierdzić kilka razy, chyba że to zrobiłem przez sen?
Jedynym tropem jest to, że obserwowałem 3 stare monety, bo mam takie same i chciałem sprawdzić ceny, ale nigdy w życiu nie kupiłbym jakiejś patery???
Dziwne jest też to, że ten sprzedawca już z samego rana w poniedziałek, jak zobaczyłem zakup i poprosiłem o zwrot I rezygnację, szybko pobiegł na pocztę i wysłał ten talerz (komu to potrzebne za 300zł???? Czy można sprawdzić tego sprzedawcę?
@slonar1 Allegro najpewniej sprawdziło adresy IP z jakich korzystało Twoje konto i jeśli nie ma żadnych anomalii to nie ma podstaw do uznania, że doszło do włamania.
Poza tym jak mają sprawdzać sprzedawcę i dlaczego?
@slonar1 Sprawdziłam konto tego sprzedającego, ale nie ma na nim żadnych nieprawidłowości. Ze swojej strony mogę zaproponować Ci wyłącznie próbę wyjaśnienia sytuacji ze sprzedającym w dyskusji, ale tak jak Cię już poinformowaliśmy prawo do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny przysługuje przy zakupach konsumenckich (kiedy osoba prywatna kupuje od firmy). W tej sytuacji decyzja o przyjęciu odstąpienia należy wyłącznie do sprzedającego.
Zglosiłem zwrot od razu z rana przed wysłaniem, że to omyłkowy zakup, ale nie zgodził się, tłumaczyłem że nie wiem jak to się stało i że nie jest mi potrzebna jakaś patera, bo nie kupuję takich rzeczy jest to jakaś totalna pomyłka, niestety niektórzy chcą sprzedać za wszelką cenę
Prywatny sprzedawca zwrotow przyjmowac nie musi wiec wysle i nic nie zrobisz kasy nie zwroci ale mozesz zglosic moderatorkom czy na twoim koncie jest podejrzana aktywnosc i sprawdza czy ktos ci nie grzebal i zamaeial albo nic nie wykryja i wyjdzie ze ktos z rodziny sobie w koszyk wrzucil zeby potem kupic a ty oplaciles cos hurtem na wage
@slonar1 Podaj mi proszę numer tego zamówienia.
13524477849
@slonar1 numer zamówienia a nie numer oferty...
Ale po ofercie widać, że sprzedawca prywatny, nie masz prawa odstąpić od umowy - pieniądze może oddać ale tylko jeżeli będzie miał taką ochotę.
@slonar1 masz do odebrania przedmiot z poczty jest on już twój i tamta osoba nie odpowiada za niego od chwili wydania przewoźnikowi. Nie odbierzesz paczka wróci, gość nie przyjmie i zaginie czy trafi na magazyn rzeczy niedoręczalnych. Nie odzyskasz kasy bo on nie musi się godzić na zwrot i nic z tym nie zrobisz, a włamu na konto allegro nie było wiec lepiej odbierz bo ni kasy ni talerza miał nie będziesz...
@slonar1 Odbierz i wystaw na sprzedaż. Odzyskasz chociaż coś jeśli się sprzeda. Inaczej ani kasy ani talerza.