Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Witam. Proszę o podpowiedź. Ponad dwa lata temu zakupiłam deskorolkę elektryczną. Deskorolką dobrze działała aż do wiosny tego roku. Akumulator padł. Deskorolką nie była rozładowana do końca ponieważ dzieciaki od czasu do czasu jeździły na niej po garażu. Sprzedający powiedział że to moja wina bo rozładowałam deskę do końca a tak nie było i na próżno mogę go przekonywać bo powiedział że nie naprawi. Problem zgłaszałam do niego przed upływem 2 lat od zakupu. Nie zgłosiłam tego na allegro i bo nie wiedziałam jeszcze że są takie opcje jak podjęcie dyskusji. Czy jest jakaś szansa by sprzedający za to odpowiedział? Proszę o pomoc.
Jeśli złożyłaś reklamacje przed upływem 2 lat z zachowaniem wszystkich procedur tj.:
data zgłoszenia, określenie sprzedawcy i kupującego, określenie towaru, który jest niezgodny z umową oraz opisanie tych niezgodności (wad) i czego żądasz od sprzedawcy. To sprzedający ma 14 dni na rozpatrzenie takiej reklamacji. Jeśli do 2 lat od wydania rzeczy reklamacji nie wniosłaś to prawnie już takiego czynu nie dokonasz.
roszczenia związane z umowami sprzedaży czy umowami o świadczenie usług w ramach działalności gospodarczej przedawniają się w terminie 2 lat.