Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.pl/oferta/mokra-karma-dla-kota-whiskas-mix-smakow-12408960495 link do aukcji [edycja]
Hurtownia [edycja]
NIP: 8942549960 taka firma nie istnieje sprzedaje towar tydzień temu ja i inne osoby na te same produkty i hajsu nie ma towaru tez
Można prosić o pomoc.
Myślisz że hurtownia ptak, należąca do Pani ptak jest oszustwem?
Sama nazwa wydaje się być mało prawdopodobna, ale jednak w CEIDG jest zgłoszona.
@griik wygląda to na wałek , ale mimo tego nie możesz podawać tutaj danych osobowych .
@mdrogeria to są dane firmy, oeólniedostępne dla każdego, nie podlegają ochronie takiej jak dane osób prywatnych
@Agent051 sprawdzałem w CEDiG firma nie figuruje czy w takim wypadku można mówić o danych ,,oeólniedostępnych ,, 😁
@mdrogeria zdaje się, że ta osoba sama upubliczniła swoje dane podając je na Allegro jako dane kontaktowe, a biorąc pod uwagę sytuację to dane prawdopodobnie są fikcyjne. Jeżeli podam tutaj twoje dane z zakładki o sprzedającym, to nie będzie to naruszeniem twojej prywatności.
@mdrogeria
Sprawdź dokładniej.
Działalność zarejestrowana niecałe 2 tygodnie temu
(DZIAŁALNOŚĆ AGENTÓW ZAJMUJĄCYCH SIĘ SPRZEDAŻĄ TOWARÓW RÓŻNEGO RODZAJU).
Ale jeżeli "przedsiębiorca" pisze w swojej wizytówce jako adres prowadzenia swojej działalności nazwę ulicy oraz nazwę miasta zaczynając z małej litery (a własne imię i nazwisko potrafiąc napisać z wielkiej) - wygląda to słabo.
Niektórzy w takiej sytuacji próbują tłumaczyć to pośpiechem, ale przecież np. przy rejestracji konta sprzedawcy na Allegro nie chodzi o łapanie pcheł.
@A3dam sprawdzałem w systmie do fakturowania i niestety nie pobiera danych z GUS. Zachowałbym ostrożność , jeśli NIP nie jest prawdziwy nasuwa się pytanie ,, do kogo należą dane ?,,
@mdrogeria
Za weryfikację "prawdziwości" danych rejestrowych publikowanych na koncie sprzedawcy odpowiada Allegro.
Sprawdź samodzielnie u źródeł (np. w GUS) i ... jeżeli dojdziesz do prawidłowych wniosków: złóż reklamację u Autorów tego "systemu do fakturowania".
@A3dam to nie mój ból głowy , ale zalecam ostrożność w upublicznianiu danych .
@mdrogeria
zalecam ostrożność w upublicznianiu danych
Komu zalecasz ?
Allegro ?
Czy ja upubliczniam dane prywatne?? Są to dane dostępne dla każdego nie są utajnione .
@mdrogeria Masz rację. To niedopuszczalne, żeby ktoś naruszał RODO, politykę ochrony prywatności i regulamin Allegro i beztrosko publikował dane osobowe swoich kontrahentów. To byłby prawdziwy skandal! Allegro powinno karać takich użytkowników z najwyższą surowością!
Cześć @mdrogeria ! Dobrze, że tu jesteś i pilnujesz, żeby inni nie upubliczniali czyichś danych osobowych. Robisz tu dobrą robotę. Tak trzymaj!
@griik nie przyszło ci do głowy, że cena w połączeniu z darmową dostawą jest nierealna?
@griik, poprosiłam o weryfikację sprzedawcy. Natomiast jeśli Twoje zamówienie nie zostało zrealizowane, warto skontaktować się z nim bezpośrednio.
Jeśli to nie pomoże, możesz rozważyć założenie Dyskusji. Masz możliwość, aby poprosić w niej o pomoc pracownika Allegro.
Raptem wzeszłym tygodniu się na dokładnie takim ogłoszeniu potknolem. Niestety tamten "sklepokarz z bożej laski" nie tylko mnie naciął. I w tym momencie ja i kilkanaście osób zgłosiło. No i machina ruszyła według procedul. Pozdrawiam
@griik Zamiast karmić kota takim badziewiem idź do mięsnego i kup mu wątróbkę.
U mnie parka kotów na dzikie bestie sama poluje.. na dzikiego chomika europejskiego :)) a bydlę większe od świni morskiej.. ale ze pod ochroną.. to oprócz wątróbki w środku nocy dobrze jest mieć saszetkę na małego gloda 😉 bo danio im nie smakuje 😉 pozdrawiam