Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dnia 13.12. zakupiłam towar, który został od razu opłacony. Dnia 17.12 dowiedziałam się od sprzedawcy, iż nie ma towaru i zlecił zwrot środków, lecz do dnia dzisiejszego nie otrzymałam pieniędzy. W zakładce moje zakupy towar widnieje dalej jako opłacony i oczekujący na wysyłkę, stąd moje pytanie czy mam zaznaczyć, że zwracam towar mimo iż w rzeczywistości go nie otrzymałam? nie mam opcji anulowania zamówienia czy czekać nadal na zaksięgowanie środków od sprzedawcy ?
A skąd wiesz że sprzedający zwrócił środki? jak zwrócił to Allegro wysyła maila. Na razie nic nie klikaj, dopóki nie będziesz miał zwrotu kasy.
Napisał mi w wiadomości w piątek, że zlecił zwrot środków, ale do tej pory ich nie mam i nie wiem co robić w tej sytuacji, żeby to było, że tak powiem oficjalnie, bo teraz jest to tylko na przysłowiowe słowo, że napisał mi, że zlecił ten zwrot.
On tego zamówienia nie anulował nawet. Wisi u mnie na koncie dalej jako zakup opłacony i czeka na wysyłkę.
@Catwoman26
On tego zamówienia nie anulował nawet.
W tej sytuacji sprzedawca nie ma takich możliwości.
Anulować może natomiast Kupujący.
U Mnie jest ta sama sytuacja ! Też w piątek się dowiedziałam ,dziś napisałam kiedy będzie zwrot to odpisano mi z wykrzyknikami że zwrot został dokonany w piątek .Środków nie mam nadal na koncie .
@malutka11_89 Jeśli sprzedający zlecił zwrot, środki wrócą do Ciebie w ciągu kilku dni.
@Catwoman26 Sprzedawca powinien w takiej sytuacji zwrócić pieniądze niezwłocznie. Po zwrocie Allegro przekaże Ci je w ciągu 3 dni roboczych. Poczekaj jeszcze. Niczego nie musisz nigdzie zaznaczać, bo to sprzedawca nie potrafi się wywiązać z zawartej umowy. Gdyby za kilka dni pieniądze nie wróciły na konto, otwórz spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa i poproś o pomoc Allegro.
@Catwoman26 13 grudnia widzę u Ciebie kilka zamówień. Podaj numer tego, o które chodzi.
dcc6e9c1-5c08-11ec-8284-397b81a0f031
@Catwoman26 Sprzedający zlecił zwrot poprawnie w piątek. W ciągu kilku dni pieniądze wrócą na rachunek, którego użyłaś, opłacając to zamówienie.