anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

"Twoja płatność nie została do końca rozliczona - Blokada konta" - phishing

MAMY ROZWIĄZANIE!
juliett-82
#7 Wielbiciel

Witam,

Dostałam w weekend takiego maila jak powyżej, w treści było napisane że Allegro prosi o wpłatę 2.53 a jeśli nie dokonam wpłaty w ciagu 24 h moje konto bedzie zablokowane. 

Na moim koncie Allego nigdzie nie żadnej informacji o tym. w zakładce rozliczenia z Allegro jest tylko saldo -20 groszy czego nawet ne mogę zapłacic bo płatność jest od 1 zł. 

Nie mam również takiej informacji w powiadomienich na moim koncie.

Czy ktos wie skad taki email? Może to jakieś wyciaganie danych a nie prawdziwy mail od Allegro?

Nie wiem gdzie mam się z tym zwrócic, czy isnieje jakas infolinia allegro? Kto moze potwiedzić atutentyczność tego maila?

Pomocy

Julita

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17
juliett-82
#7 Wielbiciel

ok to podszywanie sie pod allegro. wiadomość jest z adresu Allegro@goawayins.com

uważajcie!!!!

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@juliett-82 Masz rację, ta wiadmość nie pochodzi od nas. Linki z tego e-maila przekierują Cię do fałszywej strony, której zadaniem jest przechwycenie wpisanych przez Ciebie danych potrzebnych do logowania. Dostaliśmy już podobne zgłoszenia, więc już działamy w tej sprawie. Dziękujemy za czujność. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
agmich
#7 Wielbiciel

Dostałam takiego samego maila. Allegro pisane z apostrofem nad A.

oznacz moderatorów
juliett-82
#7 Wielbiciel

Niestety gorzej. Strona kieruje na strone falszywa strone banku i kradnie dane do logowania do kont bankowych

oznacz moderatorów
Client:27867205
#7 Wielbiciel

Dzień Dobry dostałam wczoraj maila rzekomo od allegro z tego samego maila co ty juliett-82 wiem ze to falszywka, ktos chce wydostac dlane do logowania. Ja raz wpadłam i z konta poszło 3.000 (sprawą zajela się policja) zauważyłam, ze takie maile i smsy bo zdażają sie i smsy z linkami do doplaty, przychodzą wtedy gdy robię więcej zakupów na allegro. OSTRZEGAM WSZYSTKICH NIE DOPŁACAJCIE DO ZADNYCH PACZEK. PROSZE O ALLEGRO NIECH SIE ZAJMIE TYM BO TO JAKIS KOSZMAR, A OSZUST CALY CZAS KRAZY.

oznacz moderatorów
kloshans1
#7 Wielbiciel

Temat:      RE: Twoja płatność nie została do końca rozliczona - Blokada konta

Wysłano:    27.02.2020 10:51

Następujący adresaci nie są osiągalni:

'Allegro Sp. z o. o.' w dniu 27.02.2020 10:51

Błąd serwera: '450 4.1.2 <allegro@goawayins.com>: Recipient address rejected: Domain not found'.

Kurde dostałem to samo ale niedostaną nic.

oznacz moderatorów
akinata
#1 Nowicjusz

Dostałem takiego samego maila z adresu choć na moim koncie allegro nie ma żadnych informacji o niezapłaconych transakcjach

Pozdrawiam

.

oznacz moderatorów
janwarz
#1 Nowicjusz

Dostałem taką samą wiadomość  z adresu allegro@pamm.net.pl o zaległości 1.90 i blokadzie konta.Odnośnik przekierowuje na stronę Dotpay o dziwnym adresie.

oznacz moderatorów
Ania_s2
#7 Wielbiciel

ja też dostałam takiego samego maila, proszę, żeby coś z tym zrobić skoro to oszustwo!!

oznacz moderatorów
nat_not

@Ania_s2 Prześlij nam tę wiadomość na adres phishing@allegro.pl Będziemy działać.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Ania_s2
#7 Wielbiciel

dziękuję, wysyłam

oznacz moderatorów
odpustowe-pl
#7 Wielbiciel

Cześć My również często dostajemy takie wiadomości, jest to oszustwo i spam.  Staramy sie to ignorować, ale czasem ilość podobnych wiadomości poraża 🙂

oznacz moderatorów
martes64
#7 Wielbiciel

Witam

Dzisiaj otrzymałem takiego maila na konto pocztowe nie powiązane z Allegro.

Do dnia dzisiejszego nie odnotowaliśmy uregulowania Twojego zobowiązania. Konieczne jest uiszczenie wpłaty w wysokości 2.32, aby zapobiec blokady konta. Jeżeli wpłata nadal nie zostanie uregulowana - Twój dług przejmie firma windykacyjna.

Prosimy o dokonanie opłaty 2.32.

oznacz moderatorów
Client:68477141
#2 Obserwator

Dostałem identyczną wiadomość dzisiaj (23.03.2020).

Co z tym zrobić?

oznacz moderatorów
martes64
#7 Wielbiciel

Absolutnie nic. Wrzucić to do spamu. UWAGA - to złodzieje!!!

oznacz moderatorów
Sylw17p
#7 Wielbiciel

To chyba więcej dziś poleciało spamów, bo też dostałem, z e-maila : wielkopolskie@allpartners.pl,  ukazuje się po najechaniu na Allegro Sp. z o. o., poszukałem na internecie to ten allpartners zajmuje się kredytami gotówkowymi, pożyczkami, wynajmami, lepiej ogłoście może tą informacje na fanpage'u, żeby ostrzec innych.

oznacz moderatorów
cloudcloud
Była Moderatorka Allegro Gadane
Była Moderatorka Allegro Gadane

@Sylw17p dzięki za informację.

Klaudia
   Były Moderator
oznacz moderatorów