anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rachunki od Sprzedawcy w starszych wiadomościach niż 6 miesięcy

MAMY ROZWIĄZANIE!
Bilek2002
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, Sprzedawca oczekuje ode mnie przedstawienia paragonów sprzedaży sprzed więcej niż 6 miesięcy - czy istnieje możliwość aby do nich jakoś dotrzeć (np. są w wiadomościach od Sprzedawcy)? Z góry dziękuję za pomoc

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Bilek2002 a po co sprzedawcy paragon? Powinno wystarczyć potwierdzenie zamówienia którym jest między innymi powiadomienie o wpłacie. 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@Bilek2002 jeśli jesteś konsumentem wyślij go na banany , nie ma prawa wymagać od Ciebie niczego więcej jak numeru oferty , w której dokonałeś zakupu .

oznacz moderatorów
foto-hurtownia
#12 Orędownik#

Tak jak mówią inni, wystarczy sam fakt, że kupiłeś u niego dany towar, niech nie cwaniakuje że potrzebuje paragonu - masz dowód w postaci zakupu na Allegro.

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Bilek2002 wiadomości w centrum są przechowywane przez 6 miesięcy. Jednak potwierdzenie zakupu powinieneś otrzymać także mailowo, także wystarczy przeszukać skrzynkę 🙂 
Dodam też, że sprzedający nie może oczekiwać od Ciebie przesłania paragonu.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Bilek2002
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odpowiedź, tak zazwyczaj faktury/paragony są przesyłane mailem, ale czasami musiałem prosić Sprzedawcę o ich przekazanie i wtedy są dostępne jedynie w wiadomościach Allego - nie mam z tych przypadków maila ...

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Bilek2002 jest jeszcze opcja jak sprzedawca dodawał do zamówienia to po wejściu w szczegóły masz pobierz fakturę, a jak nie dodał przez system to zostaje Ci tylko przegrzebać pocztę 😞

ps. ja mam w poczcie folder rachunki i jak sprzedawca wysyła mailem to przenoszę to zawsze do niego i w razie co mam 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Bilek2002 sprzedającemu za potwierdzenie powinno wystarczyć Twoje zamówienie. Ma on dostęp do tych danych.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów