Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiliśmy z chłopakiem komodę i kanapę na raty od dwóch różnych sprzedawców. Komoda w dniu wczorajszym została dostarczona i podczas składania powychodzilo pełno mankamentów jak krusząca się komoda, zawiasy wypadają w ogóle się nie wkręcają, komoda jest niestabilna, jest tragicznej jakości, pisaliśmy już do sprzedawcy ale jeszcze nie odpisał i moje pytanie brzmi czy będzie problem z reklamacja czy sprzedawca to powinien uznać i zwrócić pieniądze bez problemu ? Trochę się boję że będą problemy bo w profilu sprzedawcy są 3 różne nazwy i milion złych opinii i nie wiem jakie mamy szanse żeby załatwić to dobrze.
Masz reklamację, teraz ruch należy do sprzedającego, ma 14dni na jej rozpatrzenie, ale jak chcesz żeby szybko odpowiedział, ma tu 24godz. to otwórz dyskusję:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa ale pamiętaj ze mimo tego splata rat do czau rozwiązania problemu nadal Cię obowiązuje.
Tak wiem ale mam nadzieję że to się nie będzie miesiącami rozwiązywać? I właśnie przy zamówieniu nie mamy opcji złóż reklamację nie wiem czy jest jeszcze za wcześnie czy to jest pod opcja zwrot ?
No nie ma ale jak otworzysz dyskusję to tam opisujesz problem, tam sprzedający ma 24godz. na odpowiedź, tam masz pomoc Allegro- jakby co. Ale klikniesz w zwrot to się rozwinie zakładka i możesz zaznaczyć powód.
Skoro sprzedawca ma mnóstwo komentarzy negatywnych to najlepiej u takiego nie robić zakupów by uniknąć problemów . Teraz może próbować sugerować że wady powstały przy montażu i reklamacje odrzucić lub zmniejszyć wartość zwracanego towaru.
Cena komody powinna być o połowę mniejsza jak nie więcej z uwagi na jej jakość. Czy możemy dokonać zwrotu jeśli jest ona już zlozona?
Produkt jest warty tyle ile kupujący jest w stanie za niego zapłacić. Przy zwrocie sprzedawca może potrącić część zwrotu ze względu na uszkodzenia powstałe w montażu urządzenia ( może powołać się na nieumiejętny montaż i uszkodzenie sprzętu)
A jaka część może potrącić ?
Powinien oprzeć się o sensowną wycenę przywrócenia szafy do pełni sprawności, bądź wycenić ją jako uszkodzoną z defektem jeśli takowe powstały.
No tylko żeby to była sensowna wycena bo w momencie jak się wkręca śrubę śrubokrętem a dziurą się po prostu sypie no to montaż jest niemożliwy i to nie z winy kupującego a sprzedającego bo to jego wykonanie to powoduje
Pytanie czy zgłaszałaś u sprzedającego zwrot czy reklamacje bo to dwie różne sprawy.
Jeśli reklamacja to masz prawo żądać jednego z poniższych :
naprawy towaru,
wymiany towaru na nowy,
obniżenia ceny
lub – jeśli wada jest istotna – odstąpienia od umowy.
W przypadku pierwszej reklamacji sprzedawca niejako wybiera sposób rozwiązania reklamacji o ile ją uzna. Ma 14 dni czasu na ustosunkowanie się do składanej reklamacji.
@Client:41143027 w radykalnych przypadkach odda 1 grosz i stwierdzi że komode skladano młotem pneumatycznym do spółki z wibratorem do betonu i ktoś nieumiejetnie montując spowodował że nadaje się na śmietnik a nie odsprzedaż i cyk 1 grosz zwrotu potem wniosek o ap ktore jest uznaniowe i albo się ulitują i oddadzą z kasy allegro czyli wszystkich kupujących albo nie oddadzą nic
@Client:41143027 Cena jest w ofercie, jeżeli natomiast składasz reklamację to sprzedający może zaproponować takie rozwiązanie.
@kolekcjoner608 dlatego tak się ma jak się zamiast przejrzeć wszystko najpierw kupuje a potem się denerwuje
@az1rael no niby klikając kup teraz ludzie zaznaczają "Potwierdzam zapoznanie się ze stanem kupowanych produktów." co pewnie miało się tyczy tego że "przeczytali" ofertę i się z nią zapoznali przed zakupem 🙂
Zacznij od pokazania linku do oferty po tym można dużo wywnioskować
A jakie ty chcesz wnioski wyciągać po linku?
@Client:41143027 złóż oficjalnie reklamację, poproś o odebranie towaru i czekaj 14 dni na decyzję, a czy będą problemy to się dowiesz w praniu 😄
Podziwiam kupujących co czytają opinie po fakcie 😄
@kostas11 Ja podziwiam jak przeczytają więcej niż tytuł aukcji przez zakupem 😛
Zapoznaliśmy sie z opisem ale nie było w nim komoda złej jakości raczej. Oczywiście że opis był w samych superlatywach a jak przyszło do montażu to jakby człowiek dmuchnął to się rozpadnie a myślę że 1200 złoty to cena za lepsze materiały. Stało się i się czasu nie cofnie także jak proszę o poradę to darujcie sobie komentarze typu trzeba było nie kupować teraz to masz bo takie złote rady teraz nic nie dają. Człowiek się uczy i najlepiej jak widać dotknąć zobaczyć i wtedy kupić a nie przez internet, pierwszy i ostatni raz .