anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja brak zwrotu za towar

Client:44806241
#7 Wielbiciel

Zgłosiłam reklamacje i wyslalam wadliwy towar do sprzedawcy . Sprzedwaca nie poinformowal mnie w jaki sposob uznal reklamacje i co zamierza wiec gdy przyjechal kurier z towarem z reklamacja nie odebralam przesylki .Skontaktowalam sie po przez dyskusje z sprzedawca i poinformowal mnie ze skoro nie odebralam towaru z reklamacja to mam na swoją odpowiedzialnosc sobie odebrać zwrot z reklamacji i bedzie magazynować towat na mój koszt jeżeli nie odbiorę a allegro procekt uznało że mam się sama dogadać z sprzedawca bo oni mi nie pomogą 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@Client:44806241  sprzedawca się wywiązał ze swoich obowiązków, więc  teraz musisz sobie sama odebrać towar, lub wysłać etykietę do sprzedającego

oznacz moderatorów

Client:44806241
#7 Wielbiciel

On mnie nie informował, że chce wysłać towar do mnie w ramach reklamacji postanowił ostatecznie  że mam sama wysłać ma jego adres kuriera bo on napewno z swojej strony towaru nie wyśle  i będzie po magazynowaniu na mój koszt utylizować towar 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:44806241 ,,nie poinformował ,, ,,,a pytałaś ?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@Client:44806241  sprzedający przy pierwszej reklamacji ma prawo naprawić i odesłać sprawny sprzęt, TY nie odebrałaś przesyłki, więc ewidentnie jest to Twoja wina, dlatego Allegro również stanęło po stronie sprzedającego 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:44806241 to jest powiązane z tym wątkiem?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:44806241 to sprzedawca decyduje co zrobi jak złożysz reklamację 🙂 Więc o zwrocie kasy zapomnij 😄

Art. 43d. 1. Jeżeli towar jest niezgodny z umową, konsument może żądać jego
naprawy lub wymiany.
2. Przedsiębiorca może dokonać wymiany, gdy konsument żąda naprawy, lub
przedsiębiorca może dokonać naprawy, gdy konsument żąda wymiany, jeżeli
doprowadzenie do zgodności towaru z umową w sposób wybrany przez konsumenta
jest niemożliwe albo wymagałoby nadmiernych kosztów dla przedsiębiorcy. Jeżeli
naprawa i wymiana są niemożliwe lub wymagałyby nadmiernych kosztów dla
przedsiębiorcy, może on odmówić doprowadzenia towaru do zgodności z umową.

________
Κώστας
oznacz moderatorów

jabollus
#12 Orędownik

Jaka jest definicja nadmiernych kosztów?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@jabollus  nadmierne koszty, to takie które są ponad miarę, czyli przekraczają wartość towaru

oznacz moderatorów