anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja laptopa przez błąd w aukcji.

MAMY ROZWIĄZANIE!
mariusz2213
#8 Zapaleniec#

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Witam. Kupiłem używanego laptopa od firmy która zajmuje się handlem poleasingowych lapków. W parametrach technicznych sprzedawca podał że laptop ma dysk SSD (co było moim głównym kryterium wyszukiwania). Laptop dotarł do mnie i po sprawdzeniu wszystkiego wyszło na jaw że zamiast SSD jest HDD. Założyłem spór, sprzedawca przyznał że w opisie był błąd i zaproponował wymianę sprzętu lub zwrot pieniędzy. Zapytałem go o możliwość wymiany dysku w tym konkretnym sprzęcie. Zgodził się i namawiał mnie na zwrot ze smartem. Pisał że mogę wysłać sam laptop, bez ładowarki. Wybrałem opcję 'wada ukryta podczas używania'. Dostałem emaila że zgłosiłem zwrot towaru i w tym mailu jest również informacja o zwrocie pieniędzy. Nie chcę zwrotu, chcę tylko ten konkretny laptop z dyskiem takim jaki był w opisie. Martwi mnie to że gdy odeślę laptopa to sprzedawca zwróci mi pieniądze i będę musiał kupić droższy. Co robić? 

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21
Client:44052296
#21 Demiurg#

No tak tylko jak sprzedawca stwierdzi, że nie jest wstanie usunąć wady może oddać pieniądze. 

oznacz moderatorów
A3dam
#19 Nestor#

@Client:44052296 
Jeżeli sprzedawca nie będzie potrafił zmienić dysku HDD na SSD to w sytuacji gdy kupujący nie odstąpi od Umowy: sprzedawca może oddać i laptopa (własność kupującego) i pieniądze (obniżenie ceny).
Za otrzymane pieniądze kupujący mógłby zlecić wówczas wymianę dysku w innym (kompetentnym) serwisie.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów