Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
WITAM ... Odrzucili mi reklamację ( uszkodzenie mechaniczne ) opona - zobaczyłem przy wymianie po 6 mieś. wybrzuszenie na ścianie bocznej - nie mają żadnych badan, dowodów że tak się stało ( nagłe i gwałtowne uderzenie) opona ma indeks XL - CO KWALIFIKUJE JĄ JAKO WZMOCNIONA I WOLNĄ WG.PRODUCENTA OD TAKICH INCYDENTÓW !!! - POPROSTU SPRZEDALI MI COŚ CO MOGŁO BYĆ USZKODZONE LUB JUŻ NALINI PRODUKCYJNE MIAŁO WADĘ ... A JA ZNALAZŁEM TAKI WPIS WASZEGO MODERATORA :
Moderatorka 19-04-2021 16:16 @Client:43920200 tak jak pisaliśmy w dyskusji, Sprzedający nie może odrzucić reklamacji ze względu na wady mechaniczne, takie sformułowanie zostało wpisane do rejestru klauzul niedozwolonych Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta jako: Klauzula niedozwolona 2537 XVII AmC 1011/09. Poza tym jeżeli wada została zgłoszona w ciągu roku od wydania przedmiotu domniemywa się, że istniała w chwili jego wydania. Dobrze, że korzystasz z naszej pomocy w dyskusji, obecnie oczekujemy na merytoryczną i rzeczową decyzję reklamacyjną Sprzedającego.
CO MAM ROBIĆ ???
heheheh .... poczytaj dobrze i się przekonaj żę to gł. wynik słabej nieodpowiedniej mieszanki gumy ... a teraz proponujję idź na truskawki są już za 20 pln nie pisz wiecęj temat zmknięty- producent wzięty za jaja
Jak już użytkownicy pisali wyżej, sprzedający wydał decyzję w terminie, Ty się z nią nie zgadzasz (do czego masz prawo oczywiście) to nie pozostaje nic innego jak dochodzić swoich praw w sądzie.
Allegro tutaj nic nie pomoże, bo póki co całe szczęście, praw i kompetencji do rozstrzygania takich sporów nie posiada.
o co ty ... penie jesteś SPRZEDAJCYM ... 🙂 no nie ? proszę nie pisz ... oooo bożższsze 🙂
Nie jestem sprzedającym, a Ty ewidentnie nie szukasz tutaj pomocy tylko potwierdzenia swojej tezy.
Jeżeli nie chcesz odpowiedzi i wpisów to po co zakładać wątek na publicznym forum?
... proszę nie pisz już ... bardzo proszę poszukaj innego zajęcia , pozdrawiam - idż na truskawki już się pojawiły - bez obrazy 20pln za kobiałke
jeszcze raz :
"...nie mają żadnych badan, dowodów że tak się stało ( nagłe i gwałtowne uderzenie) opona ma indeks XL - CO KWALIFIKUJE JĄ JAKO WZMOCNIONA I WOLNĄ WG.PRODUCENTA OD TAKICH INCYDENTÓW ... "
Wszystko złe - sprzedający zły, opony złe, mieszanka zła, producent zły.
Nie bardo rozumiem czego oczekujesz?
Złożyłeś reklamację i sprzedający wydał decyzję negatywną - miał do tego prawo.
Jeśli się z nią nie zgadzasz bierzesz oponę do rzeczoznawcy i w zależności od jego werdyktu możesz albo pogodzić się odrzuconą reklamacją albo złożyć ponowną reklamację lub udać się do sądu.
Możesz też spróbować złożyć reklamację bezpośrednio u producenta - ten ma największe kompetencje do oceny sprawy i jego decyzję ciężko będzie podważyć.
Samo ząbkowanie opony to 'naturalny' proces.
Jego przyczyną jest najczęściej ciśnienie nieodpowiednio dobrane do obciążenia i/lub problemy z geometrią albo samym zawieszeniem które nierówno przenosi obciążenia na koło.
Nieodpowiednia mieszanka gumy dotyczy raczej opon z niskiej półki cenowej/jakościowej.
i to właśnie tak półka cenowa - średnia i ząbkowanie w takiej pólce własnie występuje !!! tak wszystko jest złe dobrze to napisałeś ... sprzedają **piiip**o i ryzykują ludzkim życiem DOBRA ZAMYKAM TEMAT WEZMĘ ZA JAJA PRODUCENTA
@Ewax777 przepraszam a co ma wyrok o klauzulach niedozwolonych do odrzuconej reklamacji ???????
Klauzula niedozwolona to zapis w regulaminie sklepu a odrzucenie reklamacji to zupełnie inna sprawa.
...poczytaj trochę to zrozumiesz ...ehhhh
@Ewax777 no tak Twoja racja jest najtwojsza. Sugeruje pójscie do sądu tam sąd jasno roztrzygnie kto ma racje.
Bo jeśli sprzedający odrzuci reklamacje to .... de facto i tak pozostaje tylko sąd
TRUSKAWKI ... TYLKO TRUSKAWKI CIĘ RATUJĄ : ) ... idź i zajmij się czym innym proszę - bez obrazy są już podobno dostępne za 20 pln kobiałka - nie pisz już ni TEMAT JUŻ JEST ZAMKNIĘTY BIORĘ ZA JAJA PRODUCENTA - BASTA !
@Ewax777 Daj znać jak się sprawa skończy 😉
OK , SPOKO ... KU..A TA OPONA PRAWIE MNIE ZABIŁA :((