@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Zakupiłam telewizor miał być nowy nie uszkodzony, jedyna wada to nieoryginalne opakowanie( otwierane)
Kurier dostarczył telewizor z dziurą w matrycy - złożyłam reklamację. Sprzedawca Allego tak tak nie jakiś tam [edytowano] tylko Allegro, odebrało ten dziurawy telewizor i wysłało , ponoć przez pomyłkę drugi taki sam, ale nie do końca taki sam bo tym razem z dziurą w tylnej obudowie. Reklamacji do reklamacji już nie można było złożyć bo już jedna była, a więc zgłosiłam problem do sprzedawcy. Po 12 dniach w końcu sprzedawca Allegro się odezwał z pytaniami jak wyglądał karton, czy składałam reklamację u przewoźnika itp. Fakty są następujące: zamówiłam telewizor 13 listopada, reklamację złożyłam 17 listopada , drugi telewizor przysłali 25 listopada i w tym samym dniu poinformowałam Allegro, że kolejny telewizor ma dziurę, reklamacja została zakończona 17 grudnia. Przekroczono wszystkie terminy w tym termin na zwrot pieniędzy, złożyłam wniosek do Allegro Ochrony Kupujących ( mam Smart) 17 grudnia i co i nic jest procedowany. Kochane Allegro jesteście tragiczni, naprawdę te Wasze wiadomości, przepraszamy za opóźnienie, telewizor wysłaliśmy przez pomyłkę, dzisiaj zlecimy zwrot środków a nawet te ponaglenia ze strony doradcy Allego, sami siebie ponaglacie, wiecie o tym prawda? To jest ściemnianie kupujących. Powinniście się wstydzić. Doszłam z Wami do ściany, po ponad miesiącu nie mam telewizora, który kupiłam, nie zwróciliście zapłaty, przekroczyliście wszystkie terminy oraz zasady współpracy - zgłaszam Was do UOKiK i do prokuratury. Wesołych Świąt!
Rozumiem, że sprawa jest poważna, natomiast zostawmy emocję i skupmy się na sprawie.
Chętnie pomogę, jednak nie podałaś mi żadnej konkretnej informacji tj. numer zamówienia lub numer oferty. Proszę o doprecyzowanie i sprawdzę co się dzieję.
zamówienie SO-21734000, ja już nie mam emocji, co do wyjaśnień to mam otwarte dwa czaty i niezliczoną ilość wiadomości wiadomości.
Dziękuję, bardzo zależy mi żeby Tobie pomóc, dlatego zweryfikuję sprawę i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
Otrzymałem informację, że sprawa jest wyjaśniania w czacie reklamacyjnym gdzie został przez z nas wyznaczony termin zwrotu pieniędzy oraz skontaktujemy się tam z Tobą i opiszemy sprawę dalej.