anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja towaru i problem z jego zwrotem.

blazecb
#2 Obserwator

Witam serdecznie. Przed świętami zakupiłem produkt na prezent dla bliskiej osoby. Po świętach okazało się że jest wadliwy. W zakładce "Moje zakupy" zgłosiłem reklamację opisałem problem i otrzymałem odpowiedź zwrotną od "Chatbot Allina" iż sprzedający prosi o odesłanie towaru celem rozpatrzenia reklamacji. Dzień później ponownie otrzymałem wiadomość również od chatbota że reklamacja została uznana i zlecono zwrot środków. I w tym momencie zgłupiałem ponieważ po prośbie sprzedającego o odesłanie towaru nigdzie nie mogłem znaleźć takiej możliwości. Jak widać na załączonym screenie obok informacji o wydruku etykiety i nadaniu przesyłki zwrotnej mam puste pole. Chciałbym odesłać towar sprzedawcy tak jak zostałem o to poproszony w pierwszej wiadomości jednak totalnie nie wiem jak to zrobić.

zwrot.png

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@blazecb podaj proszę numer zamówienia, sprawdzę to. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

blazecb
#2 Obserwator

Proszę bardzo. 562a31f0-da9a-11f0-8a61-af80e3402d8e

oznacz moderatorów

Sa_nova

@blazecb dziękuję! Widzę, że tutaj sprzedający zlecił dzisiaj zwrot pieniędzy do zamówienia.

Przy tym zamówieniu minął już czas na zwrot przez nasz system, więc nie będzie możliwości wygenerowania etykiety przy zamówieniu. Jeśli chcesz odesłać do sprzedającego produkt, a on uznał już reklamację - to najlepiej zapytać go o możliwość udostępnienia etykiety do zwrotu produktu. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

blazecb
#2 Obserwator

To puste pole było już przy pierwszym "kroku" jeszcze przed uznaniem reklamacji czyli podczas prośby sprzedawcy o odesłanie towaru. Myślałem że może musi minąć jakiś czas aby system wygenerował taki kod zwrotu. Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją i szukam porady gdyż chcę mieć czyste sumienie i nie chciałbym kogoś nieświadomie oszukać. Skontaktuję się jeszcze ze sprzedawcą za pomocą centrum wiadomości. Ogromne podziękowania za wyjaśnienie mi całej tej sytuacji. 

oznacz moderatorów

Sa_nova

@blazecb przy reklamacjach - to sprzedający jest zobowiązany odebrać towar od Ciebie na własny koszt (może on na przykład przesłać Ci etykietę zwrotną lub samodzielnie odebrać od Ciebie towar). Więcej na temat reklamacji, przeczytasz w tym artykule

Dlatego nie podajemy kodu do zwrotu, ani nie udostępniamy etykiety. Jeśli czas na zwrot jeszcze nie minął, to możesz wtedy skorzystać z opcji zgłoszenia zwrotu do zamówienia i wybrać jako powód reklamację. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów