Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie. Mam taka sytuacje. Zakupiony towar nie byl kompletny brakowalo elementu. Sprzedający odsyła mnie żebym reklamował towar u producenta i podaje mi jego strone internetową. Czy moze tak robic? Towar kupilem od niego a nie u producenta. Czy jego postepowanie jest zgodne z zasadami allegro?
01Virus złóż reklamację u sprzedawcy z tytułu rękojmii
@01Virus Nie może tak zrobić ale czasem tak jest szybciej. Miałem reklamować opony ale Sprzedawca zmienił siedzibę. Poszukałem producenta i podjechałem do niego akurat było blisko. Założyli mi na miejscu inną.
Dodam co wydaje mi się oczywiste, że jakbym reklamował oponę u sprzedawcy, nie mógłbym jeździć samochodem. Rozpatrzenie reklamacji trwa do 2 tygodni.
@01Virus [edycja]
Złóż mu reklamację z rękojmi tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa
i po 24 godzinach poproś tam o pomoc Allegro. To sprzedawca odpowiada za towar przez 2 lata. Jeśli reklamacja jest zasadna, ma Ci towar wymienić, naprawić, dosłać braki lub oddać wszystkie koszty, także koszt odesłania. Pracownik Allegro tego dopilnuje. Nie zamykaj Dyskusji przed ostatecznym załatwieniem sprawy.
@xyz96 Dziękuję, że wskazałeś autorowi wątku propozycję rozwiązania jego problemu, ale bardzo proszę o powstrzymanie się od tego typu uwag oraz osobistych opinii.
@_HolaOla_ Dostrzegam u Ciebie pewien brak obiektywizmu. Gdybyś tak wszystkim zwracała uwagę w podobnych przypadkach, byłoby super.
Tak, to moim zdaniem kombinator.
@xyz96 Możesz mi wierzyć lub nie, ale robię to niemal każdego dnia. Jeśli masz natomiast jakieś uwagi lub konkretne przykłady, którymi według Ciebie powinniśmy się zająć, wiesz jak i gdzie je zgłaszać.