anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja u kogo?

01Virus
#7 Wielbiciel#

Witam serdecznie. Mam taka sytuacje. Zakupiony towar nie byl kompletny brakowalo elementu. Sprzedający odsyła mnie żebym reklamował towar u producenta i podaje mi jego strone internetową. Czy moze tak robic? Towar kupilem od niego a nie u producenta.  Czy jego postepowanie jest zgodne z zasadami allegro?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mdrogeria
#21 Demiurg#

01Virus złóż reklamację u sprzedawcy z tytułu rękojmii

oznacz moderatorów

__RPM_
#14 Krzewiciel#

@01Virus Nie może tak zrobić ale czasem tak jest szybciej. Miałem reklamować opony ale Sprzedawca zmienił siedzibę. Poszukałem producenta i podjechałem do niego akurat było blisko. Założyli mi na miejscu inną.

oznacz moderatorów

__RPM_
#14 Krzewiciel#

Dodam co wydaje mi się oczywiste, że jakbym reklamował oponę u sprzedawcy, nie mógłbym jeździć samochodem. Rozpatrzenie reklamacji trwa do 2 tygodni.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@01Virus [edycja] 

Złóż mu reklamację z rękojmi tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa

i po 24 godzinach poproś tam o pomoc Allegro. To sprzedawca odpowiada za towar przez 2 lata. Jeśli reklamacja jest zasadna, ma Ci towar wymienić, naprawić, dosłać braki lub oddać wszystkie koszty, także koszt odesłania. Pracownik Allegro tego dopilnuje. Nie zamykaj Dyskusji przed ostatecznym załatwieniem sprawy.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@xyz96 Dziękuję, że wskazałeś autorowi wątku propozycję rozwiązania jego problemu, ale bardzo proszę o powstrzymanie się od tego typu uwag oraz osobistych opinii. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ Dostrzegam u Ciebie pewien brak obiektywizmu. Gdybyś tak wszystkim zwracała uwagę w podobnych przypadkach, byłoby super.

Tak, to moim zdaniem kombinator.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@xyz96 Możesz mi wierzyć lub nie, ale robię to niemal każdego dnia. Jeśli masz natomiast jakieś uwagi lub konkretne przykłady, którymi według Ciebie powinniśmy się zająć, wiesz jak i gdzie je zgłaszać. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów