anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja z tytułu rękojmi oficjalny sklep allegro - brak decyzji.

Kerazan
#9 Pomysłodawca#

Witam, 

Jak w tytule, złożyłem reklamację na ps5 i pada z tytułu rękojmi do oficjalnego sklepu allegro. Nie otrzymałem żadnej decyzji od sklepu w ciągu 2 tygodni, więc reklamacja zostaje ustawowo uznana za zasadną. Pomimo tego, oczywiście oficjalny sklep allegro nie chce odesłać nowej konsoli i pada, robią ciągle jakieś problemy, przyciągają temat, nie dają konkretnych odpowiedzi na pytania. Wiem tylko, że konsola trafiła do serwisu i tyle. Sklep allegro kompletnie łamie prawo konsumenckie, dostaję tylko wiadomości, że starają się wyjaśnić moją sprawę i proszą o cierpliwość. Powiem, że pierwszy raz spotykam się z takim traktowaniem klienta. Brak konkretnych decyzji, wyjaśnień i odpowiedzi o co właściwie tu chodzi. Prawo jest szczegółowo określone i opisane jest dokładnie jakie obowiązki ma sprzedawca wobec klienta. Sklep allegro to najgorsze miejsce gdzie można zrobić zakupy, mają kompletnie wszystko gdzieś. Nie podają przyczyny dlaczego nie chcą uznać prawa konsumenta. Ciągle tylko zbywają tymi samymi wiadomościami. To jest jakiś totalny koszmar. 

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

Kerazan
#9 Pomysłodawca#

@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  nie sądzę, że cokolwiek to zmieni, każdy kolejny konsultant odsyałał, przesyłka gdzieś do jakiegoś działu moją sprawę i nic z tego nie wynika... 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Duża firma to i może osobę kompetentną trudno zlokalizować.

oznacz moderatorów

Kerazan
#9 Pomysłodawca#

Czeski film

oznacz moderatorów

Kerazan
#9 Pomysłodawca#

@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  no nic, czekam na zwrot środków, zobaczymy w najbliższych  dniach, czy wywiąże się z tego co napisali. Nie zmienia to faktu, że i tak zgłosiłem temat do UOKiK. 

oznacz moderatorów

Kerazan
#9 Pomysłodawca#

@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  po wielkich trudach, allegro zleca zwrot środków, PayU  wysłało potwierdzenie zlecenia zwrotu. Najgorsze doświadczenie jakie miałem ze sprzedawcą w ciągu 15 lat zakupów na allegro. Wszystkim całkowicie odradzam zakupy w oficjalnym sklepie Allegro, jakkolwiek oferta nie wygląda atrakcyjnie to nie warto ryzykować. 

oznacz moderatorów