Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry. Po raz pierwszy robiłam zakupy przez Allegro, zamawiałam produkty od trzech różnych sprzedawców. Jedno zamówienie w ogóle nie dotarło, drugie przyszło całkowicie uszkodzone, a trzecie dotarło w porządku. Już pisałam wszędzie, gdzie mnie skierowano. Zamówienie złożyłam razem z płatnością 20.11.2025. Proszę o rozwiązanie problemu, bo nie mogę się jakoś dogadać ze sprzedawcami, a oni cały czas odsyłają mnie do Allegro.
@Client:139326072 jak się wybrało Allegro Delivery to im się składa reklamacje 😄
do uszkodzonego masz protokół szkody ?
Do zaginionego napisz do sprzedawcy niech złoży reklamacje 🙂
Zamówiłaś Delivery, jakość adekwatna do ceny.
Allegro samo sobie zaprzecza i zrzuca na nich własną odpowiedzialnosć. Spójrz....
A w praktyce zwalają odpowiedzialnosć na sprzedawców. Sprzedawcy nie włączają Delivery dobrowolnie. Wiekszość z nich robi to pod przymusem. Udostępnienie Delivery jest wymagane do wysyłek smart. To dlatego coraz więcej ofert jest bez smarta... Mimo szumnych deklaracji Allegro zwykle kończy się to tak, że za uszkodzenia płaci sprzedawca. Wlicza to w ceny towaru i płacą za to następni klienci... Póki wiekszość klientów uważa, że Allegro jest najlepszejsze, bo zawsze było, a sprzedawca jest zawsze ten beee to tak będzie...
Dzień dobry @Client:139326072! Bardzo mi przykro, że pierwsze doświadczenie na naszej platformie były trudne.
W sprawie zamówienia nr 145ae4e2-c5e1-11f0-906a-f70ea21f47b6 rozumiem, że to ta przesyłka dotarła uszkodzona? Czy paczka była cała, a towar uszkodzony? Czy cała przesyłka i opakowanie były zniszczone?
Poprosiłam już o wypowiedź naszego pracownika w dyskusji, on pokieruje, co należy dalej zrobić.
W sprawie zamówienia nr 145ae4e1-c5e1-11f0-906a-f70ea21f47b6 tutaj konieczne będzie zgłoszenie reklamacji do przewoźnika, poprosiłam już o kontakt ze sprzedającym w tej sprawie.
Bardzo, bardzo Państwu dziękuję. Już pisałam do sprzedawców, na reklamacje, po prostu wszędzie w sprawie obu zamówień. A na razie żadnych postępów... Wielkie dzięki za pomoc! Tak, górne opakowanie było w porządku, a kiedy rozpakowaliśmy je przy montażu, było w takim stanie, jak pokazałam na zdjęciach. Czyli winny jest sprzedawca, a nie przewoźnik.
@Client:139326072 najpierw wykluczasz winę przewoźnika składając u niego reklamację z protokołem szkody po odpowiedzi reklamacyjnej masz albo uznaną przez przewoźnika albo odpisze ci z czego wynika odrzucenie reklamacji np złe spakowanie wtedy jak masz wskazaną winę sprzedawcy to składasz roszczenie do niego
@Client:139326072 zamówienie w smarcie oznacza że stronami smarta jest kupujący i allegro więc wysyłają cię do allegro, jeden od paczki co nie doszła tylko nie ma racji bo wydania nie było ale zgodnie z kc ma 30dni na wydanie od podpisania umowy niemniej ciśnij allegro gdzie twoja paczka wszytko przez formularz kontaktowy
Dalej nie chce mnie przepuścić, ponieważ płatność zrobiłam przez Revolut i mam tylko to konto. 😶
@Client:139326072 a to jest formularz do zamówienia nr 145ae4e1-c5e1-11f0-906a-f70ea21f47b6, prawda?
To sprzedający jest uprawniony do złożenia tej reklamacji i to on powinien wypełnić ten formularz. Poprosiłam o kolejną wiadomość w dyskusji, aby sprzedający wiedział, że to on powinien to zrobić.
Dziękuję, jestem wdzięczna za pomoc 🙏
@Client:139326072 nie ma sprawy! 😊
Gdyby dalej pojawiły się problemy, daj proszę znać, na pewno Ci pomożemy!
❤️Ďakujem🙏