anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sklep nie chce przyjąć zwrotu

pl_1998
#1 Nowicjusz#

Zakupiłem laptopa, który po otrzymaniu okazał się wadliwy. Potrzebowałem na już laptopa więc wybrałem zwrot produktu z powodu niesprawności. Wysłałem go i po około dwóch tygodniach nagle wróciła do mnie laptop niby z serwisu naprawiony. Nie chce go już bo kupiłem drugiego w innym sklepie. Sklep nie chce przyjąć zwrotu, a ja zostałem z dwoma laptopami. Co mogę zrobić? 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

A opisz coś więcej, zakup konsumencki zwrot w terminie? to sklep nie ma prawa odmówić przyjęcia zwrotu, nie odebrałbym takiego wówczas odesłania, inaczej się ma jak złożyłeś reklamację  a nie zwrot to wówczas sprzedający ma prawo do naprawy, ale jak był zwrot to otwórz dyskusję, masz tam pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@pl_1998 jeśli zrobiłeś zwrot to jest odesłanie a zaznaczyłeś z działu reklamację to zgodnie z nowymi przepisami, sprzedawca w pierwszej kolejności naprawia - wymienia, więc nic z tym nie zrobisz 😞

2332.png

2332.png 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@pl_1998 Zwrot to tylko czynność - fizyczne odesłanie towaru.
Ważne jest jaki powód tego zwrotu wybrałeś - jeśli reklamacja tak jak napisał @kostas11 - to w zasadzie nie ma już nic co mógłbyś z tym zrobić  - sprzedający zgodnie z prawem naprawił urządzenie. 
Także no - masz dwa laptopy - jeden możesz sprzedać. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@pl_1998 zglosiłeś reklamację, ustawa określa jasno sprzedawca wybiera sposób rozpatrzenia, czyli naprawa lub wymiana lub zwrot kasy. Podziękuj allegro że ma tak robiący w ciula konsumenta formularz zwrotu że obok siebie jest to i to tzn zwrot i reklamacja, sprzedawcy lata się proszą o dwa osobne formularze.

oznacz moderatorów