Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam miske wc,po otworzeniu paczki(w czasie pandemii kurierzy nie muszą być przy otwarciu przesyłek,nawet nie przekroczył progu domu)okazało się pęknięta.Napisałam smsa do pracownika sklepu o 16.05 w dniu 16.12,ten kazał mailem,który wysłałam o 8.06 w dniu17.12..sklep niechce uznać reklamacji bo za poźno złożona ,czy ktoś miał taką sytuacje. snieg11
@snieg11 Nie jest złożona za późno, sprzedawca wprowadza cię w błąd. Złóż reklamację na piśmie tu; https://allegro.pl/dyskusje/nowa i po 24 godzinach poproś tam o pomoc Allegro. Sprzedawca ma obowiązek uczestniczyć w Dyskusji. Nie kontaktuj się przez żadne SMS-y, telefonicznie - tylko na piśmie.
Dokladnie, sprzedawca probuje Cie zrobic w konia😉 Reklamacja na pismie i otworz dyskusje. A po wszystkim nie zapomnij odpowiednio skomentowac zakup😉
@snieg11W momencie odebrania przesyłki stajesz się jej właścicielem. Ty reklamujesz dostawcy o uszkodzeniach i nieprawidłowościach, jeśli kurier nie chce (bo rzekomo nie musi z powodu Covidu) to dzwonisz od razu na infolinie firmy kurierskiej i zgłaszasz zdarzenie, oni Cię poinformują gdzie i jak zgłosić reklamacje. (kurier mógł umyślnie nie chcieć być przy otwarciu bo może wiedział jak się z nią obchodził). Jestem po stronie kupujących, ale widocznie sprzedawca Cię nie poinformował co jak zrobić i chce też umyć ręce bo w rzeczywistości nie jest winny. Nie dziwię się że sklep nie chce uznać reklamacji, dziwię się, ze sklep nie pomógł Ci załatwić tego tak jak należy więc nie będę go bronił. Jak Ci Allegro nie pomoże a sprzedawca się uprze przy swoim to masz małe szanse na wygranie sprawy w sądzie.
@snieg11 powinieneś zbadać paczkę przy odbiorze, jak ma uszkodzenia z zewnątrz spisujesz od razu protokół jak karton cały masz 7 dni na spisanie protokołu i z tym składasz reklamację u sprzedawcy.
Tu masz przykładową interpretację sądu
Natomiast w świetle art. 76 ustawy, przyjęcie przesyłki przez uprawnionego bez zastrzeżeń powoduje wygaśnięcie roszczeń z tytułu ubytku lub uszkodzenia, chyba że:
1) szkodę stwierdzono protokolarnie przed przyjęciem przesyłki przez uprawnionego,
2) zaniechano takiego stwierdzenia z winy przewoźnika,
3) ubytek lub uszkodzenie wynikło z winy umyślnej lub rażącego niedbalstwa przewoźnika,
4) szkodę nie dającą się z zewnątrz zauważyć uprawniony stwierdził po przyjęciu przesyłki i w terminie 7 dni zażądał ustalenia jej stanu oraz udowodnił, że szkoda powstała w czasie między przyjęciem przesyłki do przewozu a jej wydaniem.
W doktrynie podnosi się, że niewykonanie przez kupującego obowiązku zbadania rzeczy zgodnie z § 2 art. 545 k.c. wywołuje dwa negatywne dla niego skutki, mianowicie: po pierwsze – daje sprzedawcy możliwość podniesienia zarzutu, ze uszkodzenie lub zniszczenie rzeczy nastąpiło po jej wydaniu, a więc już po przejściu ryzyka przypadkowego zniszczenia lub utraty rzeczy na kupującego i po drugie – pozwala sprzedawcy zwolnić się od odpowiedzialności za wyrządzoną szkodę w takim zakresie, w jakim niezbadanie rzeczy spowodowało utrudnienie lub uniemożliwienie mu dochodzenia roszczeń od przewoźnika bądź ubezpieczyciela.