Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zauważyłem, że sprzedawcy coraz częściej traktują allegro jako swego rodzaju skup złomu a raczej sprzedaż złomu. Czego nie wcisną klientowi do ręki, to wysyłają przez internet.
Przykład 1: kupiłem tani powerbank. Ostrzegano mnie przed tym i częściowo słusznie. Sprzedawca wysłał mi kilka sztuk, żebym spróbował - może któryś zadziała... Nie działał żaden. Potem poszedłem do supermarketu i kupiłem tani powerbank za 40 zł - działa do tej pory (5 miesiąc!), a używam go niezwykle intensywnie, również podczas upałów, nawet 5-6 godzin w ciągu dnia. Mało tego. Poszedłem do tego samego supermarketu miesiąc temu i kupiłem kolejny powerbank za 20 zł! Działa jak lalka...
Przykład 2: termos. Pojawiają się czasem okazje typu przeceniony termos dobrej marki (rzekomo "outlet"). Niestety - nie trzymają ciepła. Albo z reklamacji, albo z przemytu, podrobiony. Boję się kupować przez allegro te markowe i w wyższej cenie, bo coraz bardziej dopada mnie myśl, że w zwykłym sklepie osiedlowym termos za 30 zł będzie tak samo "dobry".
Nie wiem, co nas niszczy - czy import z Chin, czy kompletna niedbałość kierownictwa Allegro o utrzymanie jakiejś minimalnej jakości produktów. Może da się z tym coś jednak zrobić?
@peregrinus_tuk Jest sporo prawdy w tym, o czym piszesz. Był tu ostatnio podobny wątek o drożyźnie na Allegro. Można znaleźć sporo przykładów produktów w sklepach stacjonarnych, tańszych niż na Allegro, a po zakupie przedmiotów w okazyjnych cenach w serwisie często pojawiają się problemy z jakością, a naprawy i wymiany reklamacyjne bywają uciążliwe.
Właśnie to jest to. Kiedyś było inaczej, allegro konkurowało przynajmniej ceną. Teraz osiadło na laurach.
Nikt nikogo nie zmusza by takie "okazyjne" produkty kupować. Jak ktoś ma głowę na karku i nie po to by tylko czapkę na niej nosić to takie produkty z drugiej lub kolejnej ręki omija szerokim łukiem .Lepiej nieraz dołożyć parę groszy i kupić nowy produkt z gwarancją z którego można dłużej się cieszyć.
Masz rację, oczywiście. Ale to jest pytanie o politykę firmy - czym ona chce być.
Chciałbym też mieć pewność, że dajmy na to termos za 300 zł nie jest tylko "trochę lepszy" od przecenionego, ale naprawdę dobry. Kupiłbym - gdyby allegro dawało taką gwarancję od siebie. Gwarancję jakości produktu, a nie jakości obsługi - bo tutaj jest na ogół OK.
@peregrinus_tuk
Kupiłbym - gdyby allegro dawało taką gwarancję od siebie. Gwarancję jakości produktu
Gwarancji jakości produktu najczęściej udziela producent lub sprzedawca.
Kupuj takie, dla których gwarancji udziela producent (u sprzedawcy masz rękojmię).