anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Drożyzna na allegro

krejzole
#14 Krzewiciel#

Wyszukiwanie po EAN uświadomiło mnie jaka na allegro panuje drożyzna. Taki płyn na glony do fasad, tutaj 22 zl/l a w składzie budowlanym obok mnie 13 zł. I to wszystko wyszukałem dzięki użyciu Ean. Czyli do czegoś to się przydaje. Jak potrzebuje tego kilka litrów to lepiej kupić na miejscu po pierwsze duża oszczędność a po drugie kurier tego nie zniszczy.

Kiedyś allegro było dla mnie głównym sklepem ze wzgl. na niskie ceny ale aktualnie to przesada jak wszystko jest tu drogie.

oznacz moderatorów
122 ODPOWIEDZI 122

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@krejzole Dziękuję za Twoją opinię, ale cały czas staramy się, aby ceny w naszym serwisie były jak najbardziej atrakcyjne, dlatego od niedawna możecie znaleźć u nas oznaczenie SUPER CENA. To oferty z najlepszymi cenami, z dostawą Smart! lub darmową dostawś określona przez sprzedającego oraz cieszące się dużą popularnością wśród Kupujących. 

Ola
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

Hmmm.. kiepski sposób 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ Aha, super cena 🙂 Prosty przykład - klapki Kubota; https://allegro.pl/listing?string=kubota Zobacz sobie, ile one kosztują w  sklepie stacjonarnym lub na bazarku.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

xyz96 dodaj se paliwo w tą i z powrotem i wychodzi na jedno . Nie każdy ma bazarek na rzut beretem ....

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@mdrogeria Dodaj se koszt wysyłki.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

xyz96 mam ,,smarka ,,

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@mdrogeria Tak, masz. I chcesz może powiedzieć, że nie zapłaciłeś za darmową dostawę 🙂

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

xyz96 jak mam jeżdzić od sklepu do sklepu , stracić pół dnia spalić 4-5 l paliwa i ostatecznie nie być zadowolonym z zakupu to siadam przed kompem 5 minut , na drugi dzień w paczkomacie . Nie pasuje to zwrotka , a w przypadku problemów po mojej stronie zawsze stanie allegro .

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@mdrogeria Jaki Ty już jesteś wkręcony w to Allegro. Wydaje Ci się, że nie ma świata poza. Chyba na takich osobach Allegro zależy najbardziej. Rozejrzyj się. Nie trzeba szukać i wypalać baku benzyny, wystarczy przy okazji będąc w większym sklepie kupić wszystko, czego potrzebujesz. Podlicz sobie i zobacz, ile zaoszczędzisz. A gdybyś nawet dołożył do czegoś 5 zł, to widzisz co bierzesz, nie kupujesz kota w worku, i w razie problemu po zakupie nikt Ci nie będzie robił łaski z reklamacją, bo minęło 90 dni na komentarz.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

xyz96 a duży sklep to co - zasłaniają się regulaminami i pozostajesz sam w starciu z gigantem . Łatwiej cokolwiek osiągnąć w małym osiedlowym sklepiku , ale z racji rynku opanowanego przez Twoje ukochane giganty wszyskiego tam nie kupisz .

Tu na allegro zawsze jestem pewien ,że nie pozostanę sam i portal ostatecznie mi pomoże . Wybierając sprzedawcę zawsze zerkam na średnią ocen i powiem Ci wielbicielko zakupów z wózkami i dyszacymi wokół podobnymi Tobie jeszcze się nie zawiodłem . Owszem czasem się coś przytrafi .... jak wszędzie  ,ale czas jaki mi zostaje jest bezcenny .

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@xyz96 @mdrogeria każdy ma swoje upodobania i jedni wolą zakupy online, a inni wolą iść do sklepu. Każdy z nich ma swoje plusy i minusy. Jako osoba, która pracowała w sklepie stacjonarnym szczególnie nie lubię określenia "kłaniać się w pas". Osoby, które pracują w sklepach, chociaż oczywiście powinny z szacunkiem i profesjonalnie podchodzić do klientów to nie kłaniają się w pas (def. postawa pokory, ktoś zachowuje się wobec kogoś uniżenie, z pokorą uznając jego wyższość i zabiegając o jego łaskę) ekspedientki i ekspedienci nie są służbą na łasce klientów. Ani w centrum handlowym, ani w sklepie e-commerce.  
@Knowhere  @szejk-gmbh @eightbitclone2 bardzo proszę powstrzymajcie się od złośliwych komentarzy. Te docinki nie pomogą osobie, która założyła wątek i są niepotrzebną prowokacją.  

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@la_nika Ale to nie ma znaczenia, co Ty lubisz 🙂 Mi i wielu innym kłaniają się w pas, oczywiście nie dosłownie, co powinnaś zrozumieć.

Poza tym tak, ekspedienci i ekspedientki mają służyć klientowi, jak tylko potrafią, w przeciwnym razie zastąpi ich ktoś inny.

oznacz moderatorów

eightbitclone2
#14 Krzewiciel#

xyz96,  nie, nie mają służyć a tym bardziej kłąniać sie w pas ? WTF ? Sprzedawcy mogą doradzić i być uprzejmi. Ale na pewno, nie mają służyć jakimś frustratom którzy sobie lubią pokrzyczeć bo inaczej nie są ważni...

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@eightbitclone2 Mają służyć klientowi, aż do przesady, i tak robią. Tam nikt Ci nie odburknie, nikt Cię nie zaatakuje, jak tu, inaczej jutro już nie pracuje.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

Przestań w końcu oglądać te japońskie fikołki, to przestanie ci się wydawać, że ktoś ma ci się kłaniać w pas i ci służyć😁

Tak tak, z dnia na dzień kogoś zwolnią, tak bez przestrzegania zasad wynikających z kodeksu pracy, bo ksyzia była niezadowolona, gdyż sprzedawca niezbyt nisko jej się kłaniał w siedzisko🤣
Wiesz, może i ktoś by się tym przejmował, gdyby zarabiał w takim markecie co najmniej 2x średnią krajową, ale za 3 tys. nikt nie będzie robił z siebie pazia (choć kojarzę takiego jednego, który robi to za darmo).

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Nie rozumiem, jakie japońskie fikołki? Czy ja gdzieś piszę, że je oglądam? A może to znowu tylko złośliwość? Mi się nic nie wydaje, ja nie mam zwidów. Tak, mogą zwolnić z dnia na dzień, pomimo że knowsi wydaje się inaczej. I nie dlatego, że mi się niezbyt nisko kłaniał w siedzisko, tylko dlatego, że przełożony obserwuje jego pracę. O jakiego pazia chodzi, bo nie rozumiem i co mają z tym wspólnego zarobki w marketach? Czyżby to znowu tylko oznaka złośliwości knowsi?

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

"Mi się nic nie wydaje, ja nie mam zwidów." - zdania na ten temat są podzielone.

"Tak, mogą zwolnić z dnia na dzień" - dyscyplinarnie (czego też nie można zrobić tylko dlatego, że ma się takie "widzimisię"). Słyszała kiedyś o czymś takim jak okres wypowiedzenia, który jest na każdej UoP? Bo chyba nie uważasz, że w tych marketach kłaniają ci się w pas ludzie "zatrudnieni" na umowę zlecenie.

"przełożony obserwuje jego pracę" - markety to nie obozy pracy spod znaku ąmazon.

"co mają z tym wspólnego zarobki w marketach?" - to, że za psie pieniądze nikt nie będzie robił z siebie uniżonego sługi tylko po to, żeby zadowolić (ujmę to delikatnie) "grymaśnego/narzekającego/marudnego" klienta, który ma zwidy i wydaje mu się, że jest czyimś panem.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Nie, mi się na pewno nic nie wydaje. Ktoś może sobie mieć zdanie jakie chce, ale ja wiem, ze mi się nic nie wydaje w tej sprawie. Można zwolnić z dnia na dzień, na pewno, ja to wiem. Nie sprawdzam kto jak jest zatrudniony w markecie, ale wiem, że się kłaniają. W marketach są pracownicy i są ich przełożeni, nie ma to nic wspólnego z obozem pracy. Tak, będzie pracował za psie pieniądze tak, jak od niego wymagają, inaczej zastąpi go ktoś inny. Ma być uprzejmy i się kłaniać każdemu klientowi, także marudnemu, który jest panem dla sprzedawców.

oznacz moderatorów

szejk-gmbh
#13 Ambasador#

@xyz96 

Ma być uprzejmy i się kłaniać każdemu klientowi, także marudnemu, który jest panem dla sprzedawców.

Wcześnie chodzisz spać skoro już masz takie kolorowe sny 🙂

----------------------------------
Sprzedawca Twój wróg!
oznacz moderatorów