Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałam taki SMS. Nikomu nie podaje mojego nr telefonu. Nr aukcji nieznany
Prosze o dane do przelewu.
Zwrot z allegro 78 zl numer aukcji 3755067811
@konstancja31 Chodzi o tę ofertę z 2013 roku: "FISHER PRICE Garnuszek na Klocuszek". Dostałaś rekompensatę w ramach POK. Prawdopodobnie kontaktuje się z Tobą sprzedający, bo chce znów korzystać ze swojego konta na Allegro.
Proszę mi to bardziej wytłumaczyć co znaczy POK i jak dostałam zwrot z allegro to jak jeszcze mogłabym dostać rekompensatę. Teraz tyle się słyszy o kradzieżach kont, więc nie bardzo rozumiem co powinnam zrobić
@konstancja31 Zapewne sprzedający ma zablokowane konto i chce "rozgrzeszenia".Ale jak ci odda to ty oddasz Allegro to co dostałeś z POK.
@konstancja31 POK to Program Ochrony Kupujących. Resztę wyjaśnił @LEW433.
@nat_not No dobrze tylko cała ta procedura jest jakaś dziwna.
Skoro klientka otrzymała rekompensatę z POK to jej udział w dalszym procedowaniu jest niejasny i wątpliwy. To Allegro powinno się rozliczyć z winowajcą a nie mieszać do tego ponownie kupującego.
No i co dalej ? Teraz winowajca zwróci jakąś kwotę kupującej a Allegro będzie domagać się od niej oddania tej kwoty i na pewno z odsetkami. Bo Allegro to instytucja i tam nie ma przeproś, odsetki są bardzo ważne. I wcale nie zależą od tego co teraz zadeklaruje @nat_not czy inny moderator, lecz od tego którą nogą pewnego dnia wstanie ktoś ważny.
Ja na miejscu @konstancja31 bym zignorował cały ten sms i nie pozwolił się wciągać w dziwne rozgrywki. Po prostu nie powinnaś przyjmować żadnych wpłat od nikogo bo żadne pieniądze Ci się już nie należą.
Małe uzupełnienie, ciekawe czy do tej kwoty 78 zł nie zostaną dopisane oprócz odsetek jakieś koszty windykacji?
Dokładnie tak. Ta procedura jest nie tyle dziwna, co bardzo wątpliwa pod względem prawnym. Z tego co mi wiadomo, sąd nigdy nie rozpoznawał sprawy związanej z reklamacją lub niewydaniem rzeczy w powiązaniu z allegrowym POK, a miałby co robić.
@konstancja31 Nie reaguj na te SMS-y, nie masz takiego obowiązku.
konstancja31 trochę tylko niefajnie ,że próbuje się skontaktować za pomocą wiadomości SMS . Ja osobiście bym zignorował .