Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na allegro pojawiło się wielu sprzedających bezpośrdnio z Chin . W prakryce gdy wrzucisz filtr cenowy 90% ofert jest oferowanych bezpośrednio z kraju środka. Jest to o tyle ciekawe że wiem jakim obostrzeniom i rygorom podlegają sprzedawcy z Polski i ciekawi mnie jaką kontrolę allegro ma nad sprzedawcami z Chin? Zwrot towaru? Jest tylko opcja wysyłki do Chin nawet jak dostawa była realziowana za pośrednictwem firmy z Polski. Czy planowanie urlopów też obowiazuje chińskiego sprzedawcę? Allegro windykuje ich za pomocą chińskiego komornika?:))) A może już są podwójne standardy i wizja dochodów pozyskanych od Chińczyka przesłoniła zasady? Czy ktoś może wie coć więcej w temacie? Opcję zwrotów i wymiany już znam i odbiega ona od polskich parametrów
@gp1484 Nie ma podwójnych standardów. Warunki zwrotów i reklamacji są podane w odpowiednich zakładkach - nie odpowiada, nie kupujemy. Program Ochrony Kupujących obejmuje także te transakcje. Urlopy - tak samo jak u wszystkich. Jak kto ich windykuje, nie wiem, pytaj Allegro.
Po mojemu jednak są. Opcja wymiany nie istnieje bo nie ma fizycznie na nią szans. Mailing oczywiście po angielsku Odp. Proszę zamknąć dyskusję zwrócimy pieniądze. A ja nie chcę pieniędzy tylko inny rozmiar bo na stronie było podane XL o takich parametrach a okazuje się ze spodnie są rybaczki:)) To właśnie jest transakcja z autopsji. A warunki zwrotów i reklamacji nie zawsze są wypełnione tak jakby ktoś masowo otwierał kolejne konta na allegro i nie za bardzo zdążył je ogarnąć. To jedno. Druga sprawa to że w okresie zwłaszcza przedświątecznym ludzie w pośpiechu nie zaglądają we wszystkie zakładki nie sprawdzają zę sprzedacą jest wu schanh jank z paczimatsu. A koszt odesłania do Chin? Jest jakiś cennik?
@gp1484 Jak chcą Ci zwrócić pieniądze to je bierz. Nie wyślą Ci przedmiotu w prawidłowym rozmiarze, bo pewnie mają tylko chińskie XL 🙂 Nikt nie odsyła towaru do Chin, bo adresy firmy i do zwrotów i tak są zazwyczaj lewe.
@gp1484, co do zasady każdy - zarówno Sprzedający, który oferuje swoje usługi za pośrednictwem Allegro, jak i Kupujący, potwierdza, że zapoznał się z Regulaminem i zgadza się go przestrzegać. Zasady korzystania z Allegro są dostępne również w języku angielskim. Są one jednakowe dla wszystkich. Możesz sam to sprawdzić, podlinkowałam Ci dwie wersje językowe Regulaminu. 🙂
Co więcej, Sprzedający na Allegro nie ma innej możliwości, jak stworzyć ofertę w języku polskim. W przypadku każdego zakupu konsument zawsze może skorzystać z prawa do odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni. Informacja, na jaki adres należy zwrócić przesyłkę pochodzącą od Sprzedającego z zagranicy, powinna znajdować się w zakładce Zwroty. Jedyna różnica w przesyłce zagranicznej jest taka, że koszt odesłania produktu może być wyższy, niż na terenie Polski, a cały proces może trwać dłużej - o czym Kupujący musi zostać poinformowany.
Powiedziałeś, że “Opcja wymiany nie istnieje bo nie ma fizycznie na nią szans”. Podany przez Ciebie przykład nie sprawdzi się również w przypadku zakupów od polskiego Sprzedającego. Musisz dokonać zakupu przedmiotu w innym rozmiarze (w innej ofercie), by go otrzymać. W przypadku, gdy otrzymasz towar niezgodny z opisem, możesz żądać jego naprawy, wymiany na wolny od wady fizycznej lub prawnej czy obniżenia ceny. Twoje prawa jako konsumenta na Allegro opisaliśmy w tym artykule, zachęcam Cię do zapoznania się z nim.
Jeśli chodzi o Urlop rozumiany jako ustawienie przez Sprzedającego komunikatu o nieobecności na 7 dni przed jej rozpoczęciem - wszystkich Sprzedających (również tych zagranicznych) obowiązują te same zapisy Regulaminu. Mogą oni z niego skorzystać, dopełniając odpowiednich formalności, o których pisaliśmy tutaj.
Natomiast jeśli chciałbyś zwrócić naszą uwagę na konkretną ofertę która nie spełnia wymogów Regulaminu, podaj proszę jej numer tutaj, na Gadane. Zweryfikujemy każde takie zgłoszenie.
@mr_oma pożartowaliśmy, pożartowaliśmy i niestety czas do pracy 🤗 Czy mam zgłaszać ponad setkę aukcji wystawionych w złej kategorii jedna po jednej?
Poczytaj z ostatnich dni posty o tym ze wysyłka z Chin , teoretycznie odebrana ale nie przez tego kupującego co zamawiał...
itp itd po prostu sobie z tym nie radzicie. fakt.