Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, trafiłem dziś na pewne konto, które "od 20 lat jest na Allegro i podpisało umowę", że może wymagać od licytujących płatności bezpośrednio na prywatne konto + całkowicie zabrania płatności przez systemy allegro CHYBA, że się zgodzi.
Cytat z opisu konta: ".... ROZLICZENIE AUKCJI NA MOJE KONTO W PKO BP - roliczenie na Konto Bankowe PayU -- wymaga WCZEŚNIEJSZEGO UZGODNIENIA - Proszę przecztać instrukcję jak skożystać z Arkusza Płatności pod kontrolą Allegro którą otrzymasz po wygraniu aukcji ... "
I Cytat z samego opisu aukcji: "Zapłatę za aukcję proszę nadać na konto bankowe które wskażę zwycięzcy po zakończeniu aukcji. ROZLICZENIE AUKCJI PRZEZ KONTO BANKOWE PayU PROSZĘ UZGODNIĆ PRZED ZALICYTOWANIEM"
Czy takie zapisy i anulowanie transakcji na ich podstawie jest w ogóle legalne w świetle regulaminu allegro? Znalazłem zapis w regulaminie, że sprzedający musi zaakceptować wszystkie sposoby płatności oferowane przez allegro, natomiast ten sprzedający (patrząc na oceny) anuluje transakcje jak tylko ktoś użyje opcji "Kup Teraz" lub jeśli zapłaci przez systemy allegro.
@8benek8 Cześć 🙂 Czy mogę mieć prośbę o przesłanie numeru oferty z tego konta? 🙂
Jasne, to jest oferta ta poniżej i wiele więcej na tym samym koncie
13721204954
@8benek8 Dziękuję bardzo. Oczywiście takie zapisy są niezgodne z Regulaminem. Usunęliśmy część ofert sprzedającemu i wysłaliśmy ostrzeżenie.
Dziękuję bardzo za szybkie rozwiązanie i interwencję!
@8benek8 Oczywiście ze niezgodne.