anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający nie chce oddać pieniędzy z reklamacji, a Allegro wstrzymało wniosek z Allegro Protect

nikokot
#8 Zapaleniec#

Sprawa jakich wiele. Ktoś powinien się tym zająć.

Allegro Protect nie istnieje i to ściema.

Zostałem perfidnie oszukany, sprzedawca prywatny przysłał mi używany towar z zatajoną wadą i niezgodny z umową.

Po zgłoszeniu faktu oswiadczył że pieniędzy nie odda, że to ja podczas rozpakowania uszkodziłem przedmiot, i próbował wrobić mnie w proces gwarancyjny u pierwotnego sprzedawcy.

Wada powstała najpewniej przez nieumiejętne koszystanie z towaru przez sprzedawcę, więc gwatancja nie została by uznana, o czym sprzedawca zapewne wiedział i postanowił pozbyć się problemu na Allegro, zachęcając ceną.

Allegro na to przyzwala, nie staje po stronie oszukanego kupującego, tylko wymaga od niego zabawy z oszustem.

Allegro "wstrzymało" wniosek o zwrot środków, a robociki z obsługi Allegro w kółko przysyłają te same absurdalne skopiowane formułki sprzeczne z interesem konsumenta.

Przestrzegam, ile to się trzeba z nimi namęczyć, a swoich roszczeń dochodzić w sądzie.

oznacz moderatorów
40 ODPOWIEDZI 40

Client:109808341
#12 Orędownik#

Ja osobiście uważam, że Lokalnie jest "pogięte". Teraz pałuję się z handlarzem. Sprzedał mi urządzenie 2 w 1. W opisie bylo, ze funkcja A nie działa, natomiast funkcja B jest sprawna i dziala bezblednie. Po otrzymaniu przesylki okazalo sie, że ze wzgledu na uszkodzenie A nie ma dostępu do funkcji B. Panel operatorski jest zablokowany. Nie bylo o tym mowy w opisie oferty. Otworzylem dyskusje, zlozylem reklamacje z tytulu rękojmi, dalem wolną reke sprzedawcy (AL) na zalatwienie sprawy jak mu pasuje a ten mnie olał.

W miedzyczasie napisalem do serwisu firmowego i okazalo sie, ze bez sprawnej funkcji A NIE ma dostępu do funkcji B - na ktorej mi zalezalo i dla ktorej to urzadzenie zakupilem.

Będzie jazda. Czekam 14 dni i poprosze o pomoc bot'a / prawcownika serwisu.

Aaaaaaa...zapomnialem dodac, ze w toku dyskusji okazalo sie, ze przed wystawieniem na AL handlarz oddał urzedzenie do diagnostyki do jakiegos serwisu i serwis powiedzial mu, ze aby był dostęp do B trzeba najpierw wyłączyć/odłączyć funckje A 😡 😡 😡

Gdybym o tym wiedzial to bym NIE kupil (aby korzystac z B musze oddac do serwisu i zaplacic za odlaczenie A) 😮

oznacz moderatorów